L-G Carlstrand A
-.
Tomas Rosenkvist A

1:a Halvlek

Vilken match, allting var som taget ur en riktigt bra film. Till att börja med var det en härlig inrmaning med 14 662 personer på läktaren som för övrigt är den bästa publiksiffran på Ryavallen sedan återkomsten till allsvenskan 1997 då det var 16 232 personer som såg Elfsborg segra över just IFK Göteborg med 3-0 i premiärmatchen. Dessutom fanns ett antal proffsiga fotbollsskådisar och proffsigast av de alla var naturligtvis Anders Svensson som gjorde sin sista match för den här gången för Elfsborg.

Det hela började med att IFK Göteborg startade i ett rasande tempo och hade ett stolpskott efter fem minuter och var dessutom nära att peta in returen. Elfsborg var sega de första 10 minuterna innan man kom in i matchen. Ganska rättvist tog Göteborg ledningen i den 19:e genom Jon-Inge Höiland på pass av Gustaf Andersson som för övrigt var väldigt bra matchen igenom. Dock kunde Elfsborg ganska omgående svara genom ett typiskt "Bella-mål" där han rann igenom mellan mittbackarna, rundade målvakten Bengt Andersson och bredsidade in bollen i öppet mål.

Nu jämnade matchen ut sig och lagen radade upp chanser och till slut skulle Elfsborg få in ett mål till innan pausvilan. Det var på nytt Fredrik Berglund som nätade efter fint väggspel i straffområdet med L-G Carlstrand. 2-1 till Elfsborg efter första halvlek och publiken stortrivdes.

2:a Halvlek

I andra halvlek chockstartade IFK Göteborg om inte ännu mer än i första halvlek genom att göra 2-2 efter 20 sekunder genom Martin Ericsson efter mycket vackert förspel av Jimmy Svensson och Gustaf Andersson och nu var matchen precis så jämn som den skulle vara. Det dröjde dock inte längre än till 52:a minuten då Anders Svensson som inte synts så mycket tidigare i matchen fick tag i bollen på mittplan, fintade av en gubbe och drog på en riktig kanon från 30 meter som damp ned i bortre änden av målet och 3-2 var ett faktum.

Efter detta tog Elfsborg över matchen och hade bl.a. två stolpträffar av Fredrik Berglund och Stefan Andreasson. Även Andreas Klarström var framme ett par gånger i farliga lägen men fick inte till avsluten. Det blev en nervpärs de sista minuterna men Elfsborg kunde hålla undan och spräckte Göteborgs förlustnolla och tog 3 mycket sköna poäng efter en kanonmatch.

Värt att notera var också att Elfsborgs backlinje med mittbakcksparet Sjöberg och Arvhage i spetsen stod upp mycket bra matchen igenom och gjorde få misstag.
Efter matchen hyllades Anders Svensson som dessutom sprang ett ärovarv till publikens stora förtjusning. Detta var verkligen en kväll att minnas.

Halsduksligan

Anders Svensson
Artistens sista match med gänget för den här gången. Och vilken avslutning
det blev, ett kanonskott från 30 meter avgjorde matchen.