HEM
 
HISTORIA & STATISTIK
    ALLMÄN FAKTA
    SÄSONGSFAKTA
    GULDÅREN
    HISTORIEN OM ELFSBORG
    SPELARE GENOM TIDERNA
    TRÄNARE GENOM TIDERNA
    PUBLIKSTATISTIK
    MOTSTÅNDARE
    LAGSTATISTIK
    SPELARE - MÅL
    SPELARE - ÖVRIGT
    ALLSVENSKAN - ÖVRIGT
    MATCHRAPPORTER
      2004
      2003
      2002
    2001
 
OMRÖSTNINGAR
 
QUIZ
 
KRÖNIKOR & INTERVJUER
 
BORÅS ARENA


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidan uppdaterad:

 

 

 

Omgång 12 (1 Juli)
IF Elfsborg - Djurgårdens IF  1-2 (1-0)
1-0 Niklas Gudmundsson (45)
1-1 Johan Wallinder (78)
1-2 Stefan Bärlin (83)


Spelarbyten
     
Domare: Peter Fröjdfeldt, Eskilstuna
Fredrik Mohlin (35)
Publik:  8 088
Stefan Bärlin (56)
 
Johan Wallinder (71)
 
Christian Lundström (76)
Jesper Bengtsson (2) IFE
Anders Bogsjö (89)
Markus Karlsson (54) DIF
Jesper Bengtsson (35)
 
Louay Chanko (56)
 
Christer Mattiasson (71)
 
L-G Carlstrand (76)
 
Johan Wiland (89)
     
     


Startuppställning IF Elfsborg Startuppställning Djurgårdens IF
           
30.
Johan Wiland MV
-.
Andreas Isaksson MV
3.
Johan Sjöberg HB
-.
Nicklas Rasck HB
17.
Kristoffer Arvhage MB
-.
Magnus Samuelsson MB
25.
Andreas Nicklasson VB
-.
Patrik Eriksson-Ohlsson MB
20.
Mikael Andersson HM
-.
Markus Karlsson VB
7.
Jesper Bengtsson CM
-.
Stefan Rehn CM
15.
Andreas Klarström CM
-.
Andreas Johansson CM
8.
Stefan Andreasson CM
-.
Magnus Persson CM
11.
Niklas Gudmundson VM
-.
Louay Chanko A
18.
Fredrik Berglund A
-.
Christer Mattiasson A
13.
L-G Carlstrand A
-.
Abgar Barsom A

 

1:a Halvlek

Det var två av allsvenskans formstarkaste lag som drabbades samman på Ryavallen, Djurgården med 9 raka matcher utan förlust var något att bita i för Elfsborg. Djurgården började dock bäst och hade flera farliga chanser framför en mycket bra Johan Wiland. Elfsborg stack upp då och då men hade svårt att skapa något riktigt farligt, ofta var Fredrik Berglund ensam med 3-4 Djurgårdsförsvarare.

Elfsborg jobbade sig in i matchen och tog efter hand över spelet men Djurgårdarna var tydligen väl förvarnade om Elfsborgs snabba spelvändningar och jobbade mycket föredömligt snabbt tillbaka till försvaret. I slutet av första halvlek hade Djurgården bollen inne i mål men målet blev bortdömt för offside.

Halvleken såg ut att sluta mållöst och det hade den också gjort om inte Niklas Gudmundsson snirklat sig igenom på högerkanten rundat sin försvare och placerat bollen iskallt brevid Andreas Isaksson i målet från nästan ingen vinkel alls, 1-0 i halvtid.2:a Halvlek

I början av andra hade Elfsborg bud på 2-0 vid flertalet tillfällen, bl.a. hade L-G Carlstrand och Andreas Klarström mycket fina lägen men siktet var dåligt inställt och skotten gick en bra bit över ribban.

Djurgården började pressa mer och mer för att åstadkomma en kvittering bl.a. genom löpvillige Abgar Barsom och spelskicklige Stefan Rehn. Kvitteringen kom också mycket rättvist av inhopparen Johan Wallinder efter att bollen glidit ur Wilands händer med en kvart kvar att spela. Djurgården kunde till och med göra ytterligare ett mål genom Stefan Bärlin 10 minuter senare och vann matchen kanske inte helt rättvist men totalt sett var man bättre matchen igenom.

I slutet av matchen kom Djurgårdens Abgar Barsom i en kontringssituation och satte dobbarna rätt i magen på Wiland när denna fångat bollen plus att det redan var avblåst för offside, borde naturligtvis varit rött kort men konstigt nog delade domaren inte ens ut en varning.

 

Halsduksligan

Johan Wiland
Spelade strålande och gjorde flera mycket kvalificerade räddningar och styrde sina
försvarare mycket föredömligt. Tyvärr blev det dubbel otur i slutet av matchen. Först en tappade boll som innebar kvittering och sedan en spark i magen och matchen var över för Wiland.
Johan Sjöberg
Var svår att ta sig förbi och offrade sig verkligen för laget. Framförallt minns man
situationen då Djurgården fick ett friläge med öppet mål till skänks och Sjöberg kom med långa benet före och räddade upp situationen.

Kristoffer Arvhage
Var inte alls så dominant i försvarsspelet som han visat i tidigare matcher, vann i och för sig nästan allt i luften men var darrig i fötterna och bjöd flera gånger Djurgården på farligheter.
Andreas Nicklasson
Skötte sig hyfsat som vänsterback men hade alldeles för lite utflyckter framåt.
Niklas Gudmundsson
Har kommit in ordentligt i Elfsborgs spel och visade detta i matchen. Spelade fint kortpassningsspel men var lite för defensiv i kontringarna. Dock var målet mycket snyggt.
Mikael Andersson
Första matchen i allsvenskan från start men "Micke" såg ut att ha spelat allsvensk fotboll i 10 år så som han uppträdde på plan. Snabb, passningssäker och bra bollvinnare, men kunde fått lite mer uträttat framåt.
Andreas Klarström
Var som vanligt pigg och gjorde flera genombrytningar och var ytterst nära att få in bollen. Försvann dock i långa stunder under matchens gång.
Fredrik Berglund
Hade den mest otacksamma uppgiften av alla på plan. Kom ofta ensam mot fyra Djurgårdsförsvarare vid mittlinjen och gjorde så gott han kunde men ofta var det förgäves. Jobbade dock mycket bra men var alldeles för ensam långa stunder.

Stefan Andreasson
Förlorade kampen på innermittfältet mot Djurgårdens spelmotor Stefan Rehn och hade det svårt matchen igenom. Ofta kom han in i situationerna som nummer två och hade det därigenom mycket svårt att åstadkomma något konstruktivt.
Jesper Bengtsson
Började matchen lovande och jagade mycket boll på mittfältet tills han var tvungen att utgå efter en halvtimmas spel p.g.a. skada.
L-G Carlstrand
Var inte lika aggresiv som vi är vana att se honom. Fick därmed inte ut så mycket av sitt spel.
Fredrik Mohlin
Kämpade mycket bra som vanligt men hade svårt att åstadkomma något som kunde bli en målchans. Dock oerhört stark i luften.
Christian Lundström
Man undrar när det skall lossna för Christian, har kommit in som inhoppare i flera mtcher nu utan att egentligen åstadkomma någonting. Inte blev det någonting den här gången heller.

Anders Bogsjö hade för kort speltid för att betygsättas.

Medelbetyg 2,69
Alldeles för lite farligheter skapade för att det skall bedömmas som bra!
Matchrapport och betygsättning av Kenneth Nygren 2001-07-01