Niklas Gudmundson A
-.
Patric Andersson A

1:a Halvlek

Elfsborg inledde mycket piggt mot AIK på Råsunda. Flera fina lägen radades upp mycket tack vare att AIK:s mittförsvar uppträdde mycket osäkert. Bara efter ett par minuter hade Niklas Gudmundsson ett skott i insida av stolpen som sedan studsade på Dime Jankulovskis rygg för att sedan balanesera på mållinjen. Där kom AIK undan med blotta förkräckelsen.

Under der 10 första minuterna hade Elfsborg ett konstant tryck mot AIK:s mål utan att få in bollen. Dock stack AIK imellan när Andreas Andersson fick kanonläge men sköt över. Dock kunde AIK ändå ta ledningen genom Nebojsa Novakovic som fick stå helt ensam i straffområdet och behärskat skjuta 1-0 för AIK. Detta speglade absolut inte matchbilden så här långt. Elfsborg svarade dock snabbt genom att kvittera genom Fredrik Berglund som sprang mellan mittbackarna och sköt ett distinkt skott vid vänstra stoplen bara fyra minuter senare. Snart var det dags för Berglund igen, han kom i en liknande situationen men satte den här gången bollen i stoplen och oturen grinade Elfsborg i ögonen.

Efter detta kom AIK in mer och mer i matchen och gjorde även 2-1 på ett mycket vaket sätt på en frispark när Elfsborgsförsvaret stod och sov. 2-1 i halvtid var absolut inte ett rättvist resultat även om AIK inte spelade direkt dåligt.

2:a Halvlek

I andra halvlek verkade AIK backa hem allt mer och Elfsborg fick mycket boll men hade svårt att komma igenom AIK:s kötmur och spelet blev oftast stillastående. Dock saknades inte chanser, Fredrik Berglund som var pigg matchen igenom var ytterst nära att kvittera på en ny genomlöpning. Dime Jankulovski räddade dock. Den stora chansen fick dock Jesper Bengtsson som stod helt fri mitt i straffområdet men sköt ett allt för tamt och oplacerat skott rakt på målvakten.

När Elfsborg pressade på mer och mer blev det stora ytor bakåt och detta utnyttjade Mats Rubarth som med en kvart kvar att spela sprang sig fri på vänsterkanten och satte 3-1 och matchen var i det närmaste avgjord. Elfsborg
lyckades inte skapa någon riktigt farlig målchans i slutet av matchen och förlorade snörpligt med 3-1.

Sammanfattningsvis en mycket trevlig, händelserik match med dåligt försvarsspel där AIK tog vara på sina chanser med Elfsborg inte gjorde det fullt ut.

Halsduksligan

Jesper Bengtsson
"Magic" gjorde det mesta rätt men ofta går det för långsamt. Den här gången fanns det dock ofta utrymme för att ta lite tid på sig mot AIK:s ibland lite långsamma mittfält och då gick det mesta hem.
Fredrik Berglund
Berglund var ytterst nära att få en lika härlig avslutning som Anders Svensson om nu bara de där bollarna hade suttit. I första hand tänker man ju på stolpskottet. 1-1 målet var dock ett äkta "Bella"-mål.

Kristoffer Arvhage
Gjorde som vanligt en mycket stabil insats, men får ändå som mittback ta på sig en del av AIK:s mål.
Johan Sjöberg
Gjorde flera mycket kvalificerade "i sista sekunden"-brytningar, men gick bort sig några gånger och då passade AIK på att göra mål.
Andreas Klarström
Gjorde några fina dribblingar och genombrott som mycket väl kunde resulterat i mål för Elfsborg. Var dock väldigt stillastående långa stunder i matchen.
Stefan Andreasson
Stabil insats av Stefan men det går ofta alldeles för långsamt vilket gör att motståndarna ganska lätt läser hans spel.
Mikael Andersson
Gjorde återigen en mycket god insats och kan bli en mycket viktig kugge i Elfsborgsmaskineriet i höst.
Niklas Gudmundsson
Första matchen från start som anfallare gav verkligen mersmak. Var ytterst nära att sätta 0-1 bara efter 5 minuter men millimetrarna var inte på Niklas sida, stolpe, målvakt, mållinje och ut. Bör dock spela från start i anfallet i fortsättningen enligt min åsikt.

Anders Bogsjö
Trots frånvaron från allsvenkt spel i nästan ett år gjorde Bogsjö en hyfsad insats och flera fina räddningar. Men tre mål i baken där han stod fastfrusen på målinjen vid två av de kan inte betraktas som bra.
Daniel Ung
Fick inte ut mycket av sitt spel och kom ofta fel i det defensiva spelet.
Fredrik Mohlin
Fick den otacksamma uppgift att spela mittback när Sjöberg tvingades utgå. Kämpade bra men får ta på sig 3-1 målet då hela försvarslinjen förutom "Molle"
försökte sig på en offsidefälla.
Christian Lundström
Nu när Elfsborg inte har några målskyttar längre vem skall då göra målen? Christian Lundström var kanske tänkt som ett alternativ men har så här länge inte varit i närheten av att sätta dit bollen.