Christian Lundström A
-.
Sebastian Henriksson A

1:a Halvlek

Elfsborg inledde matchen mot IFK Göteborg katastrofalt med många felpass och till synes utan tydlig spleidé. Dessutom fick Göteborg en från åskådarplats sett billig straff efter 3 minuter som Martin Ericsson satte säkert i högra hörnet. Om det verkligen var straff eller inte skall jag låta vara osagt p.g.a. dålig översikt över situationen.

Göteborg fortsatte spela bra fotboll samtidigt som Elfsborg fick jaga boll. Dock var inte de gula helt utan chanser men saknade udd i avsluten. Göteborg kunde i stället utöka till 2-0 genom Gustaf Andersson efter sjabbel i Elfsborgsförsvaret. Resultatet i detta läget var helt rättvist.

I slutet av första halvlek fick Niklas Gudmundsson utgå och in kom brassen Bruno Franca Fogaca som blev den injektion Elfsborg behövde. Han visade direkt prov på sin fina teknik och sitt vägvinnande spel men framförallt var man imponerad över den enorma kämparglöd han visade, en glöd övriga spelare verkade sakna.

2:a Halvlek

I andra halvlek jobbade Elfsborg sig tillbaka i matchen och radade upp målchanser som till slut skulle ge resultat genom mål av Andreas Klarström som obehindrat fick gå hela vägen fram till Göteborgs straffområdeslinje där han avfyrade kanonen och satte 2-1. Nu var Elfsborg riktigt på gång.

Det fina spelet fortsatte och Klarström hade bl.a. även ett stolpskott och Jesper Bengtsson nickade tätt utanför. Göteborg kom dock tillbaka och var återigen nära att få ytterligare en straff men fick nöja sig med en resultatlös frispark tätt utanför straffområdet.

När drygt 5 minuter återstod av matchen fick Elfsborg ett farligt frisparksläge precis utanför straffområdet som Stefan Andreasson sköt. Som brukligt sjöng Guliganerna "Stefan Andreasson skjuter för att döda!", vilket han också gjorde och ställningen var 2-2. Resten av matchen slog lagen vakt om sin poäng och inga riktigt farliga chanser skapades. 2-2 var till hela matchen sett ett rättvist resultat.

Halsduksligan

Andreas Klarström
Så som Andreas spelade i andra halvlek vill vi alltid se honom spela. Målet var ett typexempel, får bollen, drar en gubbe, fortsätter in i banan, pang, mål.
Bruno Franca Fogaca
Vilken injektion! Visade direkt att han är en kille att satsa på. Sprang på precis allt och var ofta steget före sin motståndare. Visade prov på fin tekink och en beundransvärd vilja. Detta kan vara en kanonvärvning.

Johan Wiland
Hade inte så mycket att göra på målen, skötte sig mycket bra för övrigt men ibland brister det i kommunikationen med försvaret.
Kristoffer Arvhage
Var stark i luften men hamnade ofta steget efter mot de snabba Göteborgsanfallarna när spelet gick längs marken.
Jurica Siljanoski
Ville mycket men stod ofta felvänd när han fick bollen. Varvade fina passningar med mindre lyckade framspelningar.
Niklas Gudmundsson
Fick inte mycket att jobba på när Elfsborgs mittfältsspel inte fungerade. Gjorde det dock bra när han fick bollen i läge.
Christian Lundström
Sprang mycket och ville mycket. Hade några halvchanser som han fick till hyfsade avslut på.
Martin Andersson
Kom in i halvtid och stärkte försvarsspelet så pass att Elfsborg höll tätt i andra halvlek.
Stefan Andreasson
Låg tätt inpå sina motståndare och vann därigenom mycket boll. Satte äntligen en frispark som innebar 2-2.

Daniel Ung
Kämpade som vanligt bra men skärpan i uppspelen och inläggen saknas.
Johan Sjöberg
Hade mcyket svårt att hänga med IFK-anfallarna men gjorde ett antal fina brytningar. Kom i obalans direkt i matchinledningen p.g.a. att han orsakade straffen.