Bruno Franca Fogaca A
-.
Patric Andersson A

1:a Halvlek
Revansch talades det om på Ryavallen. Men det blev inget av det. Elfsborg startade i ett högt tempo och pressade tillbaka AIK som hade förtvivlat svårt att hänga med kvicka Elfsborgare. Därför kom AIK:s ledningsmål som en chock för dom flesta. Efter en snyggt slagen AIK-frispark från höger lyckades Benjamin Kibebe vara först på bollen och retsamt smet bollen i vid stolpen. Trots målet fortsatte Elfsborg sitt höga tempo och två klara chanser skapades.

Den första fick Christian Lundström som istället för att spela snett in åt bakåt till en fri Bruno, satsade på skott. Skottet smet dock utanför stolpen. Sedan fick Bruno en klar chans i straffområdet. Han drog bollen åt sidan men Dime Jankulovski följde bra med. Bruno föll men jag tyckte Dime var först på bollen. Men bollen var fortfarande i spel och inspelet nåde Siljanoski som när han skulle ta bollen blev omkull knuffad av Martin Åslund. Men inte heller här dömde Ingvarsson straff vilket för mig verkar konstigt hur man kan missa något sånt.

2:a Halvlek
I andra halvlek kom AIK ut som ett helt annat lag och tog för sig mer. Och i den 59:e minuten fick Stefan Ishizaki på en kanonträff som resulterade i ett 2-0 mål. Knappast rättvist men det är målen som räknas. Men med 20 minuter kvar återfinner Elfsborg kraften och trycker på mer och mer. Lundström har en farlig nick i stolpen. Utan det dröjer ända till den 79:e minuten innan Elfsborg får utdelning. Inbytte Johan Karlsson snappar upp en resning från AIK-försvaret och skickar elegant in 1-2. Men trots press i slutet orkar inte Elfsborg resa sig helt.

Förlusten kändes hård, men man kan inte alltid ha marginalerna på sin sida. Nu samlar vi istället krafterna till matchen mot Trans Narva.