Jurica Siljanoski A
10.
Peter Vougt A

1:a Halvlek

Elfsborg inledde strålande mot ett blekt Häcken i den viktiga matchen på Rambergsvallen. Man rullade runt bollen i laget vilket gjorde att Häckenspelarna inte alls hängde med. Redan efter ett par minuter kunde man se vilket lag som hade flytet. Man radade också upp chanser framför Häckenmålvakten Joakim Olsson som till en början uppträdde ovanligt stabilt. Framförallt var det Andreas Klarström som stod för de farligaste chanserna som dock blev resutatlösa.

Det dröjde dock till den 24:e minuten innan det väntade ledningsmålet kom. Kristoffer Arvhage laddade stora kanonen på en frispark ett par meter utanför straffområdet och satte 1-0 till Elfsborg. De för dagen rödvita elfsborgsspelarna fortsatte att spela en trevlig anfallsglad fotboll medan Häcken mest fick några ströchanser. Framförallt var det Kim Källström som stod för Häckens farligheter.
Bl.a. spelade han fram Njogu Demba-Nyrén som dock sköt utanför.

Dock skulle Elfsborg få sista ordet strax innan paus. Efter ett fint formationsspel på vänsterkanten spelades bollen snett in till Jesper Bengtsson som satte 2-0, ett i detta läget helt rättvist resultat.

2:a Halvlek

I andra halvlek jämnades spelet ut och Häckenspelarna tog för sig mer och mer samtidigt som Elfsborg inte lyckades så fullt ut somman gjort i den första halvleken. Elfsborg stod dock fortfarande för de vassaste chanserna. Bl.a. hade Andreas Drugge en kanonchans men Olsson räddade på mållinjen. Även Jurica Siljanoski hade flera fina lägen men väntade ofta för länge med avsluten.

I stället kunde Häcken genom Kim Källström skjuta in sig i matchen igen. Detta
genom en riktigt vacker frispark från 30 meter som Wiland knappt han reagera på. Nu var det helt plötsligt match igen. Strax efter Häckens reduceringsmål hade man ytterligare ett farligt skott som dock touchade ribbans överkant.

I ordinare speltids matchminut trodde alla att matchen var avgjord då inhopande L-G Carlstrand behärskat satte 3-1 till Elfsborg. Dock kunde Häcken åter åstadkomma en reducering efter onödigt dålig markering i straffområdet. Niclas Svensson fick både tid och utrymme att sätta 3-2 på volley. Därefter drog Efsborg på sig två onödiga varningar efter protester av L-G Carlstrand och Bruno Franca Fogaca. Bruno är därmed avstängd i nästa match. Totalt sett dock en helt rättvis Elfsborgsseger där man aldrig skulle bjudit in Häcken i matchen.

Halsduksligan

Kristoffer Arvhage
I det närmaste felfri insats av Arvhage som dessutom kryddades av ett vackert frisparksmål.
Martin Andersson
Planens bäste spelare som nästan alltid var förste man på bollen. Fick försvarsspelet att se löjligt enkelt ut.
Johan Karlsson
"Världens bästa Karlsson" sjöngs det bland Guliganerna vilket inte var en överdrift i första halvlek då han spelade strålande. Mattades lite i andra men har ändå gett svar på tal till övriga fotbollssverige.
Andreas Klarström
Inledde matchen strålande med snabba löpningar och dribblingar och kunde mycket väl satt 1-0 redan efter ett par minuter. Inte lika dominant i andra halvlek.

Johan Wiland
Hade inte mycket att göra i första halvlek. Hamnade sedan i en otacksam situation i andra halvlek och var i stort sett chanslös på båda målen.
Johan Sjöberg
Var ovanligt offensiv i sitt spel vilket ofta ledde till farligheter. Hade själv en mycket bra chans i första halvlek men har nog en av sveriges sämsta högerfötter. Som vanligt felfri defensivt.
Martin Strömberg
Sprang som vanligt konstant utan att bli trött vilket gav möjligheter till farligheter framåt.
Jesper Bengtsson
Gjorde ett psykologiskt viktigt 2-0 mål i slutet av första halvlek. Tillsammans med Johan Karlsson dominerade han det det centrala mittfältet i första halvlek. Såg dock väldigt trött ut i slutet.
Andreas Drugge
Ville mycket och lyckades också stumtals med sina dribblingar. Ofta blev det dock en dribbling eller en passning för mycket. Hade en kanonchans att sätta sitt första allsvenska mål i karriären och därmed avgöra matchen.
Christian Lundström
Ligger ofta steget efter sin försvarare och får därmed svårt att skapa några heta målchanser. Är dock en mycket duktig tagetplayer som skapar ytor för sina medspelare.
Jurica Siljansoki
Visade upp lysande, vägvinnade löpningar med bollen men karln får ju skjuta också. Hade ett flertal halvfrilägen men väntade alldeles för länge med avsluten.
L-G Carlstrand
Blev matchvinnare med sitt 3-1 mål. Hade dessutom minst en riktigt kvalificerad målchans till men skjöt då rakt på målvakten.

Mikael Andersson och Bruno Franca Fogaca hade för kort speltid för att betygsättas.