HEM
 
HISTORIA & STATISTIK
    ALLMÄN FAKTA
    SÄSONGSFAKTA
    GULDÅREN
    HISTORIEN OM ELFSBORG
    SPELARE GENOM TIDERNA
    TRÄNARE GENOM TIDERNA
    PUBLIKSTATISTIK
    MOTSTÅNDARE
    LAGSTATISTIK
    SPELARE - MÅL
    SPELARE - ÖVRIGT
    ALLSVENSKAN - ÖVRIGT
    MATCHRAPPORTER
      2004
      2003
    2002
      2001
 
OMRÖSTNINGAR
 
QUIZ
 
KRÖNIKOR & INTERVJUER
 
BORÅS ARENA


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidan uppdaterad:

 

 

 

Omgång 18 (1 September)
IF Elfsborg - Örebro SK  3-0 (2-0)
1-0 Andreas Klarström (Johan Karlsson) (11)
2-0 Andreas Klarström (23)
3-0 Hans Berggren (Andreas Klarström) (64)


Spelarbyten
     
Domare: Miro Ukalovic, Hisings Kärra
Mirza Jelecák (46)
Publik:  5 758
Patrik Anttonen (68)
Bollinnehav: 51-49 (%)
Herrish Kuhí (75)
Hörnor: 7-7
Martin Strömberg (79)
Skott på mål: 8-6
Niklas Gudmundsson (90)
Frisparkar: 9-7
Fredrik Nordback (46)
Offside: 0-4
Jonas Pelgander (68)
 
Johan Wallinder (75)
Christopher Pozniak (6) ÖSK
Jurica Siljanoski (79)
Fredrik Nordback (22) ÖSK
Hans Berggren (90)
Mikael Steen (62) ÖSK    
Martin Andersson (73) IFE    


Startuppställning IF Elfsborg Startuppställning Örebro SK
           
30.
Johan Wiland MV
21.
Peter Westman MV
2.
Daniel Ung HB
3.
Christopher Pozniak HB
5.
Martin Andersson MB
29.
Gustaf Andersson MB
3.
Johan Sjöberg MB
15.
Fredrik Jansson MB
6.
Fredrik Stenman VB
13.
Mikael Danielsson VB
9.
Jonas Lundén HM
6.
Mikael Steen HM
4.
Johan Karlsson CM
8.
Fredrik Nordback CM
7.
Jesper Bengtsson CM
18.
Jonas Pelgander CM
15.
Andreas Klarström VM
27.
Johan Wallinder VM
19.
Jurica Siljanoski A
20.
Jon Lundblad A
13.
Hans Berggren A
30.
Paul Oyuga A

 

1:a Halvlek

Matchens inledning präglas av dålig skärpa från båda lagen. Många passningar med fel adress och dålig tajming i försvarsspelet. Efter hand började matchen att bli bättre och bättre och det var framförallt Elfsborg som stod för fiolerna. Med kvicka passningar och snabba löpningar började man oroa Örebroförsvaret, som för övrigt såg instabilt ut, rejält.

Det tar 11 minuter innan Elfsborg lyckas få hål på ÖSK genom Andreas Klarström som tar tillvara på en retur mitt i straffområdet efter det att Johan Karlssons skott
blivit täckt av en ÖSK-försvarare. Klarström sträcker ut vristen och placerar bollen snyggt lågt vid Peter Westmans högra stolpe. Därefter tog Elfsborg över matchen helt och gjorde sin bästa halvlek för året. Andreas Klarström var på ordentligt spelhumör och skulle även få göra nästa mål på ett sätt som man bara trodde en viss Svensson var mäktig. Andreas fick tag i bollen vid mittplan avancerade förbi några ÖSK-are inåt banan och avlossade stora kanonen från 30 meter rätt upp i krysset. Definitivt en kandidat till årets mål.

Elfsborg fortsatte spela bra fotboll och hade bud på fler mål medan Örebro inte hade ett enda skott på mål under första halvlek.



2:a Halvlek

I andra halvlek bjöd Örebro på något bättre motstånd än i den första och hade flertalet vassa chanser utan att få bollen i mål. Bl.a. hade man ett skott i överkanten av ribban och ett annat i stolpens ytterkant. Dock var det Elfsborg som kontrollerade matchen och var det bättre lagret även i andra halvlek. Ju mer matchen led desto mer folk flyttade ÖSK upp i banan för att skapa tryck mot Elfsborgs mål. Detta gav ytor till Elfsborg som dock borde förvaltat flera av dem bättre. Hasse och Juri på topp är väl kanske inte de vassaste kontringsspelarna men ibland stannade de faktiskt upp helt trots att det ibland var 2 mot 2 lägen.

I vilket fall som helst skulle dock Elfsborg ändå uttöka till 3-0 genom just nämnde Berggren som nickade in en retur efter Klarströms skott. Därefter var matchen avgjord och hamnade i ett litet vacuum även om det inte sakanades chanser. Men båda lagen kände nog att matchen var körd och gav nog inte riktigt 100% i avslutningslägena.

Samanfattningsvis en mycket väl genomförd match av Elfsborg där samtliga spelare gjorde bra ifrån sig. Det skall dock nämnas att Örebro gjorde en riktigt dålig insats men om det var Elfsborg som gjorde de dåliga eller om det var ÖSK som gjorde Elfsborg bra skall jag låta vara osagt. Lyckan var dessutom dubbel när man lyckats pricka in 3-0 på oddset. Hurra! Hurra!

 

Halsduksligan

Andreas Klarström
Vilken första halvlek han gör. Två mål och det andra är ju en riktig höjdare. Rena rama Anders Svensson-klassen. Var dessutom inblandad i 3-0 målet.

Johan Sjöberg
Såg stabil och säker ut i sitt agerande. Gjorde få misstag och bidrog till att Örebro inte fick mycket uträttat i chansväg.
Martin Andersson
Såg mycket darrig ut de första 10 minuterna men spelade sedan upp sig rejält och var bäste försvarare på plan. Stark och brytningssäker.
Magnus Samuelsson
Vann mycket på mitten mot Örebros för dagen mycket svaga mittfält. Viktig kugge i Elfsborgsmaskineriet.
Johan Karlsson
Slet hårt som vanligt men hade också mycket att säga till om i offensiven. Var delaktig i 1-0 målet.
Jonas Lundén
Hade mycket yta att röra sig på och ytan växte ju mer matchen led då ÖSK tryckte på framåt. Var nära att rinna igenom i slutet men hindrades av siste man i ÖSK.
Hans Berggren
Stark bollmottagare och målskytt för 3:e matchen i rad. Verkar ha hittat storformen och var ständigt ett orosmoment för ÖSK:s backlinje.

Johan Wiland
Sattes inte på några riktigt svåra prov under matchen. Fick dock göra en hel del högklassiga utboxningar i trängda lägen vilket han klarade med den äran.
Daniel Ung
Åter en stabil kämparinsats av Dunga. Visade även prov på att även han behärskar kortpassningsspel och finlir.
Fredrik Stenman
Gjorde vad han skulle defensivt på sin vänsterkant men kom inte riktigt fram tilllräckligt mycket offensivt. Det vill vi se mer av.
Martin Strömberg
Gjorde sin första allsvenska match på ett bra tag och gjorde det bra. Kom in i ett läge av matchen då den för länge sedan var avgjord.

Jurica Siljanoski
Är den ende spelaren idag jag inte är riktigt nöjd med. Försökte visserligen att verkligen göra allt för att få in bollen i mål men fotboll är faktiskt ett lagspel. Det ÄR tillåtet att passa bollen. Står dessutom ofta och slänger ut med armarna om han inte själv får en passning. Bli en bättre lagspelare Juri och du blir oerhört värdefull.

Niklas Gudmundsson hade för kort speltid för att betygsättas.

Medelbetyg 3,58
När Elfsborg är på spelhumör då är det roligt att se på fotboll!




Matchrapport och betygsättning av Kenneth Nygren 2002-09-01