20.
Antti Pohja A

1:a Halvlek
Hammarby och Elfsborg brukar bjuda på intensiva och händelserika matcher. Även om dagens match inte var den mest välspelade och händelserikaste så var intensiteten desto större.

Inledningen av matchen präglades av osäkerhet hos båda lagen. Med tilltäppta försvar och intensiv uppvaktning defensivt fanns det inte mycket ytor att spela ett konstruktivt spel på. Båda lagen hade förtvivlat svårt att skapa heta målchanser och framförallt Hammarby hade usel skärpa i avsluten. Statistiken talar väl fär sig själv. Hammarby hade sex avslut under 1:a halvlek, alla utanför målramen.
Elfsborgs enda avslut gick dock faktiskt både på och in i mål. Firma Karlsson/Karlsson väggspelade utanför Hammarbys straffområde och Johan slog slutligen en djupledspassning till Pär som slog ett inlägg längs marken mot Hasse Berggren. Dock dök Hammarbyförsvararen Max von Schlebrügge upp påpassligt
och petade in bollen i eget mål.

Strax därefter drabbades Elfsborg av en av alla otaliga utvisningar, till synes helt i onödan. Andreas Klarström fick först en knuff i ryggen och därefter en smäll på käften innan han gav igen på Pablo Pinones-Arce som störtdök till marken och vips var Elfsborg bara 10 man. Onödigt av Klarström men han borde inte varit ensam om det röda kortet.

2:a Halvlek

Med en man mindre hade inte Elfsborg mycket att säga till om framåt i andra halvlek. Istället blev det en konstant Hammarbypress som dock var högst inneffektiv. Hammarby hade fortsatt svårt att skapa farligheter och väl där var siktet inte inställt. Till slut lyckades dock Peter Marksted nicka in sitt 11:e mål för säsongen efter ett inlägg av Sveriges senaste skåderspelartalang, Pinones-Arce.

Strax därefter ville domaren åter hamna i rampljuset då han dömde straff till en vilt flygande högeryttermittfältare i Hammarby som även om man inte trodde det var möjligt visade prov på ännu större skådespelarkonst när han lika gracisöst som en skadad noshörning dök till marken. Helst vill jag inte kommentera varken namn eller straff utan kan enbart konstatera att Wiland räddade den och matchen spelades vidare. Matchen slutade dock 1-1 vilket i det närmaste kändes som en seger då Elfsborg med sina 10 man stod upp mot Hammarbys 13 (Man brukar väl säga att publiken på Söderstadion är den tolfte spelaren så då var väl domaren den trettonde).

Halsduksligan

Johan Wiland
Gjorde en kanonmatch och räddade en poäng åt ett tillbakapressat Elfsborg. Straffräddningen var ytterst viktig.
Joakim Alexandersson
Åter en kanoninsats av "Alex" och frågan är om jag någonsin har sett honom i så bra form som han är i nu. Vann allt i luften trots att hans främste motståndare hette Peter Markstedt.
Kristoffer Arvhage
Stark både i luften och på marken. Tillsammans med "Alex" utgjorde han en kraftig mur som Hammarby hade ytterst svårt att forcera.

Martin Strömberg
Gjorde ett gott defensivt dagsverke.
Johan Sjöberg
Sjabblade allt för mycket i början av matchen men spelade upp sig allt eftersom. Fick utgå i andra halvlek efter en känning av en skada.
Johan Karlsson
Kämpade bra och spelade i det närmaste som försvarare i andra halvlek. Snyggt förspel till Pär Karlsson vid målet.
Magnus Samuelsson
Oerhört viktig att ha en spelare som ger allt i en match av den här karaktären. Var helt slut efteråt.
Pär Karlsson
Gjorde sin bästa match för Elfsborg och var siste Elfsborgare på bollen vid målet. Officiellt var det dock ett självmål.
Hans Berggren
Hade en mycket otacksam uppgift efter utvisningen då han ensam krigade mot fyra Hammarbyförsvarare. Gjorde dock så gott han kunde.
Fredrik Stenman
Gjorde åter ett bra inhopp och närmar sig startelvan.

Andreas Klarström
Fick inga ytor alls att jobba på. Utvisningen var mycket onödig och drar ned betyget.
Lars Nilsson
Hade svårt att hitta ytor och var knappt delaktig i spelet. Kämpade dock bra.
Jonas Lundén
Fick mest ägna sig åt försvarsspel under sin speltid vilket inte passar honom alls.

Jurica Siljanoski hade för kort speltid för att betygsättas.

Medelbetyg 3,00
Trots en man kort och en enögd domare fick ett krigande Elfsborg till slut oavgjort!