HEM
 
HISTORIA & STATISTIK
    ALLMÄN FAKTA
    SÄSONGSFAKTA
    GULDÅREN
    HISTORIEN OM ELFSBORG
    SPELARE GENOM TIDERNA
    TRÄNARE GENOM TIDERNA
    PUBLIKSTATISTIK
    MOTSTÅNDARE
    LAGSTATISTIK
    SPELARE - MÅL
    SPELARE - ÖVRIGT
    ALLSVENSKAN - ÖVRIGT
    MATCHRAPPORTER
      2004
      2003
    2002
      2001
 
OMRÖSTNINGAR
 
QUIZ
 
KRÖNIKOR & INTERVJUER
 
BORÅS ARENA


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidan uppdaterad:

 

 

 

Omgång 4 (29 April)
IF Elfsborg - Landskrona BoIS  0-3 (0-0)
0-1 Henrik Nilsson (51, str)
0-2 Mathias Eklund (Daniel Nannskog) (54)
0-3 Daniel Nannskog (Alexander Farnerud) (89)


Spelarbyten
     
Domare: Miro Ukalovic, Hisings Kärra
Anders Jonsson (51)
Publik:  6 836
Jonas Lundén (59)
Bollinnehav: 61-39 (%)
Alexander Farnerud (71)
Hörnor: 11-4
Jurica Siljanoski (75)
Skott på mål: 5-6
Johan Andersson (81)
Frisparkar: 10-12
Lars Nilsson (51)
Offside: 6-4
Daniel Ung (59)
 
Matthias Eklund (71)
Per-Ola Ljung (9) BoIS
Hans Berggren (75)
Fredrik Stenman (10) IFE
Afo Dodoo (81)
Andreas Klarström (10) IFE    
Johan Wiland (51) IFE    
Magnus Torvaldsson (72) BoIS    


Startuppställning IF Elfsborg Startuppställning Landskrona BoIS
           
30.
Johan Wiland MV
1.
Mats Svensson MV
2.
Daniel Ung HB
6.
Per-Ola Ljung HB
17.
Kristoffer Arvhage MB
4.
Magnus Torvaldsson MB
14.
Joakim Alexandersson MB
8.
Henrik Nilsson MB
6.
Fredrik Stenman VB
17.
Anders Friberg VB
23.
Martin Strömberg HM
20.
Matthias Eklund HM
4.
Johan Karlsson CM
5.
Jesper Ljung CM
7.
Jesper Bengtsson CM
3.
Afo Dodoo CM
15.
Andreas Klarström VM
14.
Håkan Söderstierna VM
10.
Lars Nilsson A
10.
Danijel Milavanovic A
13.
Hans Berggren A
11.
Daniel Nannskog A

 

1:a Halvlek

En helt misshandlad fotbollsplan på Ryavallen bäddade för långbollar och mycket chansspel. Dock försökte lagen hålla bollen på marken så mycket som möjligt till en början och Elfsborg hade klart det mesta spelet. Domaren satte ett tidigt tecken på intollerans då han varnade Fredrik Stenman och Per-Ola Ljung efter ett litet gruff som spelarna själva redde ut på ett hyfsat sätt. Stenman och Ljung flinade båda åt domslutet. En minut och fem sekunder senare visade domaren, konsekvent, det gula kortet för Andreas Klarström. Efter detta slutade han att vara konsekvent.

Första tjugo minuterna var det mycket slarv på mittfältet från båda lagen vilka tycktes vilja känna på varandra utan att komma varandra för nära för att riskera fler kort. I den 22:a matchminuten cyckelsparkade Daniel Nannskog vackert bollen en meter utanför Elfsborgs kasse. De båda Andreas, Drugge och Klarström, agerade respektlöst redan från starten och efter tjugofem spelade minuter fick Drugge ett volleyläge serverat i lite bättre vinkel än målsituationen mot IFK. Drugge valde dock att spela snett bakåt till Berggren och inget giftigt producerades. Efter detta hade Elfsborg ett massivt tryck och bollinehav. Dock var det ingen som riktigt vågade komma till avslut. Danijel Milovanovic är bara en hårsmån från att i trettioandra matchminuten sätta dit ett ledningsmål efter ett lurigt, lågt inlägg från nära håll.

Sista kvarten var det bara Elfsborg. Klarström nickar och Berggren skjuter retur. Lasse Nilsson nickar utanför. Berggren bränner ett hyfsat läge ifrån vänstra delen av straffområdet efter en lysande passning av Lasse Nilsson. Halvleken var Elfsborgs vilket tydligt visas i siffrorna. 10 - 1 i målchanser, 8 - 3 i hörnor och 62 % spelinnehav enligt canal+.2:a Halvlek

Redan i den tredje minuten av andra halvlek visas Johan Wiland ut. Wiland drar omkull en angripande Lanskronaanfallare i straffområdet i ett desperat försök att nå bollen. Mycket tungt och reprisen visar två saker. Wiland ville nå bollen men missade. Det var en solklar straff och således också utvisning. Grönhagen måste byta en utespelare för att få in reservmålvakt Anders Jonsson. Av ännu okänd anledning tar Grönhagen ut Lasse Nilsson som ännu varit bäst på plan. Anders Jonsson får göra sin Allsvenska debut och ställs mot straffskytten Henrik Nilsson i Landskrona. Landskronabacken begår inget misstag och sätter säkert straffen i vänstra hörnet. Tungt för ett dittills dominerande Elfsborg.

Bara fem minuter efter straffsituationen gör Jonsson en tavla och springer ut på en boll där han inte har att göra. Landskronas Matthias Eklund rullar enkelt in bollen i mål. Lundén får förtroendet i den 59:e minuten då Ung plockas ut. Detta medför ett lite mer konstuktivt spel och lite mer självförtoende i offensiven. I den 68:e minuten Får Klarström en dubbelchans. Först skott och målvaktsretur som han själv tar hand om. Målvakten räddar ut till en resultatlös hörna. Magnus Torvaldsson åker på ännu en av domarens helt vansinniga varningar efter 70 minuters spel. I ett ytterligare försök att göra någonting åt saken byter Grönhagen in Jurica Siljanoski i den 75:e minuten. Berggren får lämna planen utan att ha presterat särskillt mycket konstruktiva saker.

Landskrona tar över matchen och har ett par farliga lägen att förbättra sin målkvot efter osäkert agerande av Elfsborgs försvar och Anders Jonsson.I den 89:e minuten gör Nannskog 3-0. Jonsson agerar ytterst obegripligt men får nog skylla på nerver och ett försvar som inte tar vidare ansvar för defensiven. I den sista tilläggsminuten skjuter Nannskog över i ett öppetmålläge. Lasse Nilsson, Drugge och Klarström får godkänt men hela laget tycktes sakna den glöd som präglat de tidigare matcherna. Tung match nu mot Örebro på torsdag utan Wiland.

 

Halsduksligan

Kristoffer Arvhage

Johan Wiland
Daniel Ung
Joakim Alexandersson
Johan Karlsson
Andreas Klarström
Jesper Bengtsson
Andreas Drugge
Lars Nilsson
Hans Berggren

Fredrik Stenman
Anders Jonsson
Jonas Lundén
Jurica Siljanoski

Medelbetyg 2,79
Det hjälper inte att skylla på en usel domare och en katastrofal gräsmatta!
Matchrapport av Kalle Sandgren och betygsättning av Kenneth Nygren 2002-04-29