Andreas Drugge A
17.
Cain Dotson A

1:a Halvlek

Efter två plattmatcher i rad (Landskrona 0-3 och Örebro 0-2) var det dags för Elfsborg att visa hemmapubliken att de inte är så dåliga som de senaste resultaten visat. Matchen hade en mycket märklig inledning då Sundsvall satte tryck på Elfsborgs planhalva med varvade hörnor och inkast efter att darrande Elfsborgsspelare gång på gång slagit bollen över linjen. Det dröjde c:a fem minuter
innan Elfsborg kunde slå mer än en passning i rad till rätt adress.

Spelet var inledningsvis lika uselt som föregående två matcher även om det var Elfsborg som försökte spela fotboll. Dock stoppades man gång på gång av den där förbannat usla planen där bollen levde sitt eget liv bland "kulleråsarna". Nåväl, Elfsborg hade i alla fall både spelet och chanserna. Andreas Drugge hade första farligheten då han sköt ett långskott efter bra kombinationsspel av Elfsborg efter åtta minuter. Därefter spelades matchen i ett vacuum ända tills en av planens bästa spelare Jonas Lundén började en soloräd från mitten av egen planhalva och avslutade med ett skott i höjd med straffområdeslinjen. Skottet gick dock tätt utanför. Därefter följde några havlchanser för Elfsborg utan resultat.

Sundsvall skapade enbart en enda chans, eller rättare sagt Elfsborg skapade chansen åt dem efter att ha tappat bollen på egen planhalva. Avslutet var dock inget vidare.

2:a Halvlek

Andra halvlek inleds precis som den första med initativlöst, tråkgit spel och det dröjde ända till den 61:a minuten innan Daniel Ung var framme på en hörna och var ytterst nära att stöta in bollen i mål men den gick tätt utanför. Nu började matchen tända till lite grann och det var Elfsborg för hela slanten. Stumtals bjöd man på
spel som liknade det spel man visat upp i de inledande allsvenska matcherna. I den 65:e matchminuten blir Andreas Klarström frispelad av Lasse Nilsson men avslutet går c:a fem meter över mål. Efter detta har Lundén och Ung en liten egen uppvisning nere vid Sundsvalls vänstra hörnflagga och bollen letar sig så småningom fram till Hasse Berggren vars avslut vållar problem för Fredrik Sundfors.

Elfsborg fortsätter trycka på för ett ledningsmål och samtidigt börjar publiken tända till riktigt ordentligt och det var få personer på Ryavallen som inte fullkomligt törstade ihjäl efter ett Elfsborgsmål. I den 81:a minuten är Joakim Alexandersson ytterst nära att bota den törsten då han går upp och nickar på en hörna. Bollen går dock retfullt tätt över ribban, ytterst nära. Därefter har Johan Karlsson ett skott tätt utanför följt av att Hasse Berggren är en tå från att sätta bollen i mål på Jonas Lundéns inlägg. Elfsborg har dock inget flyt vilket märks tydligt i matchens slutsekvens. I en grötig situation i utkanten av Sundsvalls straffområde är Elfsborgare flertalet gånger på väg att komma loss i ett friläge men stoppas antingen av en sundsvallstå eller snubblar på bollen.

Något mål blir det inte i matchen och man blir rent ut sagt förvånad över Sundsvallsspelarnas reaktioner efter matchen. Trots att de till spelet och inställningen fått precis det resultat man ville få hänger man ändå läpp, mycket märkligt. Aldrig har jag sett ett lag spela sådan mördande fotboll och verkligen gått in för att spela 0-0. Sedan får det vara hur mycket 4-4-2 på pappret det vill. i Verkligheten var det något i stil med 8-1-1.

Halsduksligan

Daniel Ung
Stabil i försvarsspelet och mycket initiativrik offensivt. Elfsborgs spel byggdes ofta upp på högerkanten av Lundén och Dunga som stod för det mesta och det bästa.
Jonas Lundén
Ofta spelbar på sin högerkant vilket gjorde att huvuddelen av spelet ägde rum på den här sidan. Var vägvinnande i sitt spel och hans soloräd i första halvlek var värd ett bättre öde.

Johan Wiland
Gjorde vad han skulle men sattes egentligen aldrig på prov någon gång under hela matchen.
Joakim Alexandersson
Klarade upp de få attacker som Elfsborgsförsvaret utsattes för. Var ytterst nära att avgöra matchen med sin nick i slutet.
Fredrik Stenman
Kämpade föredömligt defensivt där han gjorde vad hans skulle. Dock hände det alldeles för lite på vänsterkanten.
Johan Karlsson
Kämparglöd och bollvinnare, javisst, men det vore kul att se lite mer kreativitet och tempo i Johans spel också.
Lars Nilsson
Fick alldeles för lite bollar att jobba på och när bollen väl kom var han offside. Kämpade dock oerhört bra matchen igenom och var väl värd att få ett läge att avgöra mot slutet.
Magnus Samuelsson
Var en frisk fläkt då han kom in i mitten av andra halvlek. Helt plötsligt började det bli fart på det centrala mittfältet. In med "Sama" i nästa match och ut med "Magic".

Kristoffer Arvhage
Egentligen inget att klaga på defensivt men han slog alldeles för många meningslösa långbollar vilket inte resulterade i någonting annat än förlorad boll.
Jesper Bengtsson
Slog bort allt för många pass under matchens gång. Det händer dessutom för lite när "Magic" får bollen.
Andreas Klarström
Hade en jobbig första halvlek, bom stopp var orden. Kom loss lite mer i andra men lyckade sällan med sina dragningar som är så härliga att skåda när de går hem.