HEM
 
HISTORIA & STATISTIK
    ALLMÄN FAKTA
    SÄSONGSFAKTA
    GULDÅREN
    HISTORIEN OM ELFSBORG
    SPELARE GENOM TIDERNA
    TRÄNARE GENOM TIDERNA
    PUBLIKSTATISTIK
    MOTSTÅNDARE
    LAGSTATISTIK
    SPELARE - MÅL
    SPELARE - ÖVRIGT
    ALLSVENSKAN - ÖVRIGT
    MATCHRAPPORTER
      2004
      2003
    2002
      2001
 
OMRÖSTNINGAR
 
QUIZ
 
KRÖNIKOR & INTERVJUER
 
BORÅS ARENA


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidan uppdaterad:

 

 

 

Omgång 9 (8 Juli)
IF Elfsborg- Hammarby IF  1-2 (0-1)
0-1 Jonas Stark (Fredrik Winsnes) (25)
0-2 Andreas Hermansson (K. Bakircioglü) (46)
1-2 Jurica Siljanoski (63, str)


Spelarbyten
     
Domare: Karl-Erik Nilsson, Emmaboda
Andreas Drugge (59)
Publik:  9 762
Jurica Siljanoski (59)
Bollinnehav: 58-42 (%)
Christer Fursth (68)
Hörnor: 3-2
Pablo Pinones-Arce (73)
Skott på mål: 6-8
Johan Karlsson (81)
Frisparkar: 16-20
Fredrik Winsnes (88)
Offside: 2-3
Hans Berggren (59)
 
Jonas Lundén (59)
Peter Markstedt (45) HIF
Trym Bergman (68)
Magnus Samuelsson (79) IFE
Johan Andersson (73)
Christer Fursth (93) HIF
Magnus Samuelsson (81)
 
Jonas Andersson (88)


Startuppställning IF Elfsborg Startuppställning Hammarby IF
           
1.
Anders Jonsson MV
24.
Ante Covic MV
2.
Daniel Ung HB
9.
Mikael Hellström HB
5.
Martin Andersson MB
3.
Jonas Stark MB
3.
Johan Sjöberg MB
15.
Johan Andersson MB
6.
Fredrik Stenman VB
7.
Suleyman Sleyman VB
7.
Jesper Bengtsson CM
10.
Kenndey Bakircioglü HM
16.
Magnus Samuelsson CM
16.
Mikael Andersson CM
15.
Andreas Klarström CM
5.
Fredrik Winsnes CM
10.
Lars Nilsson A
4.
Trym Bergman VM
13.
Hans Berggren A
11.
Andreas Hermansson A
9.
Jonas Lundén A
25.
Peter Markstedt A

 

1:a Halvlek

Elfsborg inleder piggt och är laget som drar i trådarna till en början. Kortpassningsspel varvas delikat med fina crossbollar och långbollar på de pigga anfallarna. Jonas Lundén har både en och två bra chanser tidigt i matchen. Hammarby får knappt låna bollen den första kvarten, och så fort de fått tag på den så dröjer det inte lång stund förrän den åter är i gulsvart ägo. Efter ca tjugo minuters spel så får Jonas Lundén på en bra styrning av bollen men Hammarbys keeper för dagen, Ante Covic, gör en reflexräddning med handen och ståplatsläktaren undrar om han har en inbyggd magnet i målvaktshandsken.

Hammarby får ett par farliga chanser via frisparkar utanför straffområdet, vilka lyfts in i luftrummet där Peter Markstedt är en stor och tung spelare att tampas med. Hammarbys första mål för dagen kommer just genom ett inlägg, efter ca 25 minuters spel. En omarkerad Jonas Stark får öppet mål framför Anders Jonsson och kan enkelt styra in 0-1. Just då kändes det varken rättvist eller logiskt, då ju Elfsborg stundtals spelat ut Hammarby efter noter. Spelet försvinner dock helt i och med Hammarbys mål och gästerna tillåts komma in i matchen.

Magnus Samuelsson är väl den mest pådrivande spelaren, men varvar enkla passningar med helt felaktiga dito. Hasse Berggren river och sliter på topp medan yttrarna Lasse Nilsson & Jonas Lundén får få bollar att jobba på. Andreas Klarström är annars en bra spelare så här långt och är ibland en fjärde anfallare med mycket boll högt upp i banan. Dock har Elfsborg svårt att få till de riktigt heta chanserna och frågan är om inte Drugge borde ges chansen i andra halvlek.2:a Halvlek

I början av den andra halvleken är det samma spelare på plan i båda lagen och efter bara en kort stund blir läget ännu mörkare för de gul-svarta. Andreas Hermansson skarvar in en frispark, och återigen är det lojt och tamt i Elfsborgs-försvaret. Var finns markeringen?? Hammarby tar över mer och mer och är faktiskt närmre ytterligare ett mål än vad Elfsborg är en kvittering. Då gör Anders Grönhagen ett dubbelbyte och sätter in nämnde Andreas Drugge och även Juri Siljanoski. Jonas Lundén och Hans Berggren får tacka för sig och har väl skött sig godkänt.

Med Drugge och Juri på plan skapas mer rörlighet och teknik. De har båda ett fint samspel strax efter att de bytts in, men som så många gånger förr så tycks ingen våga skjuta. Alla verkar vilja ha öppet mål innan de avlossar något skott, märkligt tycker vi på läktaren. Dock så gnetar man på och försöker skapa något och efter ett fint förarbete av Juri så får Lasse Nilsson (hittills osynlig) bollen på kanten. Han gör en gubbe går in i straffområdet och blir neddragen. Domare Karl-Erik Nilsson pekar på straffpunkten och Juri stegar fram. Han gör en enkel fint och rullar kyligt bollen mitt i målet. 1-2! Härligt! Nu är det match igen. Dock vill det sig inte denna dag och Elfsborg skapar inte några jättechanser på slutet. Hammarby har lyft ned Peter Markstedt i försvaret och med en sådan lång man i försvaret har inte korta elfsborgare något att sätta emot i luftrummet. 1-2 känns inte helt rättvist men ändå lite logiskt om man ser till att Elfsborg inte skapar de där riktigt heta målchanserna. Man verkar sakna udd och spets tycker jag. Märkligt med sådana spelare man ändå har i Lars Nilsson, Jonas Lundén, Andreas Drugge & Andreas Klarström t.ex.

Bäst i Elfsborg för dagen var Johan Sjöberg som spelade med stor pondus i mittförsvaret. Magnus Samuelsson var också en riktigt bra kämpe som slet hårt i såväl det defensiva som det offensiva spelet. Anders Jonsson gjorde en med beröm godkänd insats i målet, och kanske får han chansen också nästa match? Lasse Nilsson får ut för lite av sitt spel. Han får alltför ofta gå hem och hämta bollar och står annars ofta och vinkar efter bollen utan att få den. Jesper Bengtsson är viktig i det defensiva spelet och han är på många ställen och stör motspelare. Men han dräller också väldigt mycket med bollen och gör konstiga felpass. Jag skulle gärna se att Arvhage prövas på hans plats när denne frisknar till. I övrigt tror jag det är en bra uppställning, men killarna måste få mer tid att bli samspelta. De har potential men saknar samspelet för dagen.

 

Halsduksligan

Jurica Siljanoski

Anders Jonsson
Fredrik Stenman
Daniel Ung
Andreas Klarström
Magnus Samuelsson
Jesper Bengtsson
Andreas Drugge

Martin Andersson
Johan Sjöberg
Hans Berggren
Lars Nilsson
Jonas Lundén

Johan Karlsson hade för kort speltid för att betygsättas.

Medelbetyg 2,69
Två markeringsmissar i försvaret och dagen var förstörd för Elfsborg!
Matchrapport av Mattias Palm och betygsättning av Kenneth Nygren 2002-07-08