Andreas Drugge A
21.
Dioh Williams A

Matchrapport

Matchen mot Häcken spelades på Rambergsvallens grus i ganska kallt väder. Elfsborg började bra då Lasse Nilsson omgående kom fram bra på vänsterkanten och spelade in bollen på bortre stolpen där Jonas Lundén fick fint läge, dock sköt han över. Efter några minuter samarbetade Fredrik Stenman och Andreas Klarström snyggt på vänsterkanten vilket gav Klarström skottläge, men även detta skott gick över.

Efter den fina starten av Elfsborg tilläts Häcken nu ta över initiativet. Man kom runt flera gånger på kanterna där Stenman och Dunga hade det ganska svårt mot kvicka motståndare. Häckens ledningsmål kom till efter ett anfall på Stenmans kant och inspel som Arvhage inte lyckades rensa, Tobias Hysén avslutade snyggt och otagbart. Efter detta hände inte mycket mer i första halvlek.

Andra halvlek blev bättre från Elfsborgs sida, framförallt Drugge var mycket duktig. Dunga byttes efter en stund ut mot Martin Strömberg, som startade anfallet som ledde till kvitteringen som kom till efter ett inlägg av Lundén till Klarström som fick in bollen framför mål där Drugge stod rätt placerad och stötte in bollen från nära håll. Drugge gjorde även 2-1 målet på ett mycket snyggt sätt, en bicycleta från straffområdeslinjen ungefär. En bicycleta på grus!

Sedan gick Ilola ut till förmån för den unge talangen Samuel Holmén, dessutom kom Juri Siljanoski in istället för Lasse Nilsson i anfallet. Juri hann dock inte vara på planen speciellt länge innan han dragit på sig två varningar, varav den andra var på grund av vilda protester mot en offsideavvinkning. Dåligt av en sådan rutinerad spelare att bära sig så korkat åt! Hursomhelst kom lagen överens om att Elfsborg fick sätta in en spelare istället för den utvisade Juri: William Leandersson kom in på vänsterkanten, vilket gjorde att Klarström flyttade över till höger och Lundén flyttade upp på topp bredvid Drugge. I slutminuten fälldes Drugge i straffområdet och Arvhage sköt distinkt in straffen och fastställde slutresultatet.