HEM
 
HISTORIA & STATISTIK
    ALLMÄN FAKTA
    SÄSONGSFAKTA
    GULDÅREN
    HISTORIEN OM ELFSBORG
    SPELARE GENOM TIDERNA
    TRÄNARE GENOM TIDERNA
    PUBLIKSTATISTIK
    MOTSTÅNDARE
    LAGSTATISTIK
    SPELARE - MÅL
    SPELARE - ÖVRIGT
    ALLSVENSKAN - ÖVRIGT
    MATCHRAPPORTER
      2004
    2003
      2002
      2001
 
OMRÖSTNINGAR
 
QUIZ
 
KRÖNIKOR & INTERVJUER
 
BORÅS ARENA


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidan uppdaterad:

 

 

 

Träningsmatch (1 Mars)
Örebro SK- IF Elfsborg 1-0 (1-0)
1-0 Paul Oyuga (Herish Kuhi) (20) Spelarbyten
 
Lars Nilsson (46)
Domare: Leif Sundell, Borlänge
Mikael Danielsson (57)
Publik: 813
Samuel Holmén (70)
Hörnor: 4-5
Robert Dahm (83)
Skott på mål: 4-2
Andreas Drugge (46)
Frisparkar: 4-8
Martin Bengtsson (57)
Offside: 3-3
Martin Strömberg (70)
 
Gustaf Andersson (83)
Martin Andersson IFE    
Jonas Lundén IFE    
Samuel Mokédé ÖSK    
Gustaf Andersson (83) ÖSK    


Startuppställning IF Elfsborg Startuppställning Örebro SK
           
30.
Johan Wiland MV
17.
John Alvbåge MV
5.
Martin Andersson HB
2.
Fredrik Samuelsson HB
17.
Kristoffer Arvhage MB
29.
Gustaf Andersson MB
3.
Johan Sjöberg MB
4.
Tomas Andersson MB
6.
Fredrik Stenman VB
3.
Christopher Pozniak VB
23.
Martin Strömberg HM
12.
Patrik Anttonen HM
4.
Johan Karlsson CM
8.
Fredrik Nordback CM
15.
Andreas Klarström CM
7.
Samuel Mokédé CM
9.
Jonas Lundén VM
21.
Martin Bengtsson VM
18.
Fredrik Berglund A
16.
Herish Kuhi A
20.
Andreas Drugge A
18.
Paul Oyuga A

 

Matchrapport

Det var med spänd förväntan man såg fram emot Fredrik Berglunds återkomst i Elfsborg. Han tog plats direkt på topp tillsammans med Andreas Drugge.

Första halvlek är dock något som hela Elfsborg ska glömma så fort som möjlig. Dåligt bolltempo, för mycket sidledsspel av backarna, och felpass i massor. Endast ett avslut på mål i första halvlek! Det kom sedan Johan Sjöberg avlossade ett halvtaskigt skott i den 35:e matchminuten.

Andra takter var det då på Örebro. Laget spelade fyndigt och kom oftast till avslut efter snabba spelvändningar på mitten. I den 20:e matchminuten får man också utdelning då Paul Oyuga lite turligt får med sig bollen i kamp mot Johan Sjöberg. Oyuga håller kyligt i bollen och rundar en utrusande Wiland som sträcker ut i full längd. Arvhage slänger sig för att täcka skott men Oyuga håller inne skottet för att sedan retligt enkelt chippa in 1-0.

Elfsborg ska dock vara glada att man endast låg under med 1-0 efter första halvleken. Bla hade Patrik Anttonen ett skott i ribbans överkant sedan han fångat upp bollen som Wiland boxat ut från hörna.

Anders Grönhagen var naturligtvis också besviken på spelet.
- Vi måste ha ett betydligt snabbare bolltempo och ett rakare spel.

Inför andra halvlek genomfördes två förändringar: Lundén fick lämna plats för Samuel Holmén samtidigt som Lasse Nilsson tog Drugges plats på topp jämte "Bella"

De inledande 25 minutrarna av andra halvlek har Elfsborg ett par fina chanser till kvittering. Berglund noteras för två bra lägen efter framspelning av Martin Andersson båda gångerna. Vid första chansen få han dock felträff och bollen träffar inte ens mål. Däremot andra chansen borde resulterat i mål. Tyvärr väntar Berglund för länge med avslutet och Alvbåge i ÖSK målet gör en fin räddning.

Anfallet därpå är det Lasse Nilssons tur att frispelas då Bella snyggt lägger in bollen bakom ÖSK-försvararna. Lasse har dock inte heller kyla nog att överlista Alvbåge som återigen gör en snygg parad.

ÖSK får inte spelet att stämma i andra halvlek då man stressas högre upp av elfsborg. Herish Kuhi är dock nära att utöka till 2-0 efter en nick. Men Wiland sträcker ut och räddar till en resultatlös hörna.

I slutminutrarna får har Elfsborg ytterligare 2 lägen som borde resulterat i ett bättre öde. Lasse Nilsson blir dock bryskt kapad bakifrån av Gustaf Andersson när han är igenom. Kapningen resulterar i rött kort och frispark för Elfsborg, en meter utanför straffområdet. Andreas Klarström tar hand om frisparken men skjuter i den täckande muren. Elfsborg sista chans har Johan Sjöberg som nickar tätt utanför Alvbåges vänsterstolpe.

Sett till matchen var 1-0 relativt rättvist med tanke på ÖSK:s första halvlek. Elfsborg lyfte sig dock i andra och borde ha kvitterat på alla fina lägen man fick.

Beröm till Martin Andersson som var strålande i andra halvlek med många fina offensiva attacker på sin kant. Dessutom ska Wiland ha ett plus efter stabilt spel rakt igenom. Målet han släpper in är inte mycket att göra åt.

Fredrik Berglund visar idag att han kommer att bli nyttig i gulsvart då Elfsborg väl spelar rakt mot mål med snabba avslut. I första halvlek var han tämligen osynlig på topp men i andra tog det sig.

Heder åt de 813 personer som kom till ett kylslaget Eyravallen trots en entré avgift på 50 kr för en träningsmatch som borde varit gratis!

Matchrapport av Erik Blomkvist 2003-03-01