Andreas Hermansson A
13.
Hans Berggren A

1:a Halvlek

Det var två lag med stärkta självförtroenden som mötes på Enavallen idag inför ynka 3000 åskådare. Elfsborg kom till matchen med två raka segrar medan Enköping hade en 4-0 seger mot Helsingborg i bagaget.

Första halvlek bjuder inte direkt på något skönspel. Fredrik Berglund får första chansen då han är nära att lobba en utrusande Henrik Johansson som dock gör en fin räddning. Enköping springer mest offside och Andreas Hermansson känns uddlös på topp.

Halvleken går mot sitt slut och många tror nog på 0-0. Men Elfsborg vill annat och efter ett mönsteranfall sätter Bella 1-0 bakom en chanslös Henrik Johansson i Enköpings kasse. Upprinelsen startar på mittfältet där Hasse Berggren serverar Andreas Klarström en lysande passning. Klarström avancerar in i straffområdet och hittar en fri Berglund ensam mitt framför mål i ett läge han bara inte kan missa.

Strax efter målet är Elfsborg dessutom ytterst nära på att punktera matchen då Johan Karlsson avlossar ett mycket bra skott som dock Henrik Johansson tokräddar med fingertopparna. Elfsborgs ledning i paus, men 1-0 är på långa vägar ingen trygg ledning.

2:a Halvlek

Andra halvlek vill jag helst glömma så fort som möjligt, och det tror jag hela Elfsborgs laget vill med. Enköping tar tag i spelet efter en kvart av andra halvlek och radade under ett par minuter upp ett par vassa chanser. Bla har Enköping ett stolpskott efter att det uppstått kalabalik i straffområdet.

Elfsborg kan tacka Johan Wiland som storspelade för att Enköping inte lyckades göra mer än ett mål i andra halvlek. För till slut kunde inte ens Wiland stå emot. Andreas Hermansson slet sig loss från bevakningen och placerade säkert in 1-1 med endast 13 minuter kvar av matchen.

På övertid får så Elfsborg en sista chans till seger, men inbytte Lasse Nilsson tajmar inte upphoppet perfekt på ett inlägg från högerkanten och chansen rinner ut i sanden. Men det hade väl varit för bra om killen avgjort två raka matcher i slutminutrarna.

Sammanfattar man matchen ska nog Elfsborg vara glada för poängen man tog. Lagen ägde varsin halvlek, därav var 1-1 rättvist. En sak är dock klar Elfsborg kan spela betydligt bättre fotboll än såhär. Dessutom kan man önska sig att Grönhagen kunde bytt in lite nytt folk tidigare.

Mycket att jobba på till nästa match alltså. Ser man det från den ljusa sidan är vi obesegrade det senaste 4 matcherna, hoppas det håller i sig mot AIK!