Fredrik Berglund A
11.
Christian Hemberg A

1:a Halvlek

Hemmapremiär på ett soligt men ack så gropigt Ryavallen. Inte nog med den dåliga planen. I matchens åttonde minut levererar Patrik Fredholm, Christian Hemberg en bra pass. Hemberg för med sig bollen in i straffområdet och blir tätt uppvaktad av Joakim Alexandersson som lite klumpigt sätter in en tryckare i sidan på Hemberg som faller. Jonas Eriksson pekar direkt på straffpunkten. Marcus Johanneson stegar fram och sätter den distinkty i nättaket. Johan Wiland får visserligen fingertopparna på bollen men kan inte förhindra 1-0 till Öis.

Efter målet tar Elfsborg tag i spelet och skapar på kort tid tre heta målchanser. Två gånger är det Johan Karlsson som har chansen att kvittera. Vid första tillfället står han helt ren i straffområdet och borde ha förvaltat Martin Strömbergs fina inlägg på ett bättre sätt. Andra chansen skapas efter en hörna som skarvas vidare till Johan som återigen får stå helt fri. Men huvudspelet stämmer inte idag. Jari Ilola är också nära då han avlossar ett skott som rullar retfullt nära Dick Last högra stolpe.

Efter chanserna mattas spelet återigen och Öis får lite mer att säga till om utan att för den delen skapa något värst farlig framåt. Istället är det Elfsborg som får sista ordet i första halvlek då Andreas Klarström avancerar och avlossar ett bra skott som dock Dick Last klarar.

2:a Halvlek

Starten på andra halvlek liknar den första. Elfsborg har mest boll men Öis sticker upp i farliga kontringar. Bosco avlossar bl a ett mycket bra skott som Wiland med nöd och näppe får fingertopparna på.

Strax därpå gör Grönhagen första bytet. Hasse Berggren kommer in för att ge Bella stöd i anfallsspelet. Och vilket inhopp det blev sen. Efter bara 30 sekunder på planen lyfter Berggren retfullt enkelt in kvitteringen efter en snygg framspelning av Fredrik Stenman.

Glädjen håller dock snabbt på att förbytas till sorg, men Johan Wiland gör återigen en mycket bra räddning då Christan Hemberg avlossar ett lurligt skott nere vid stolproten.

Efter det tar Elfsborg över matchen totalt under ett par minuter. Först är det Samuelsson som får på ett hårt skruvat skott som tar i stolpen. Hasse Berggren slår in returen med linjedomaren vifter offside. Lite senare är det Fredrik Berglund som kommer helt ren efter en fin passning av Ilola. Men "Bella" lyckas med bedriften att skjuta över.

2-1 kommer dock till slut. Och det är inte vilket mål som helst. Kristoffer Arvhage får till en kanonträff som skruvar sig in i bortre krysset bakom en chanslös Dick Last. Knapp hinner vi smälta detta drömmål innan det rasslar igen. Fredrik Berglund kommer återigen fri, men denna gång lyckas han överlista Dick Last som inte får mycket hjälp av sina backar. Otroligt skönt att Berglund får näta. Självförtroende behövde det minsann.

En riktigt bra andra halvlek av Elfsborg som körde över Öis. Erik Hamrén analyserade själv efteråt och sa bl a att backlinjen såg ängsligt ut och det är bara att hålla med.

Halsduksligan

Johan Wiland
Svarade för ett par riktigt svettiga räddningar som höll kvar Elfsborg i matchen. Dessutom var han nära att ta straffen.
Johan Karlsson
Har kondition som ingen annan. Väldigt nyttig på mittfältet idag.
Hasse Berggren
Vad ska man säga? Killen är inne på planen i 30 sekunder innan innan han nätar. Ligger dessutom bakom framspelningen till Bellas 3-1 mål.

Magnus Samuelsson
Avlossade ett stenhårt skott som tog i stolpen. Kämpade och slet bra på mitten.
Andreas Klarström
Blir mer och mer offensiv. Vann ovanligt många närkamper idag.
Fredrik Berglund
Sumpar visserligen ett friläge, men Bella drar på sig markering och skapar fria ytor för andra. Målet han gör avgjorde matchen definitivt.
Martin Andersson
Stabil bakåt, samt inblandad i en hel del offensiva anfall i början.
Martin Strömberg
Slet mycket bra på mittfältet idag. Mattades något och blev utbytt
Kristoffer Arvhage
Började lite halvtaffligt men målet kommer jag minnas länge. Årets mål?
Fredrik Stenman
Spelar fram till två mål och deltar mycket i det offensiva spelet.

Joakim Alexandersson
Klantigt ingripande vid straffen, spelade dock upp sig efter missen
Jari Ilola
Serverade Bella vid första friläget. Annars ganska osynlig

Jonas Lundén hade för kort speltid för att betygsättas.

Medelbetyg 3,08
Vilken vändning. 3-1 och underbart spel i andra. Härligt att se att Hans Berggren är tillbaka igen. Otroligt viktig för anfallsspelet.