Stefan Ishizaki A
13.
Hans Berggren A

1:a Halvlek
Usch och fy för Elfsborgsmatcher i Stockholmsområdet. Efter dagens match mot AIK står det klart att vi på tre matcher mot Hammarby, Djurgården och AIK inte lyckades ta en enda poäng i Stockholm. Vad som är mer pinsamt är målskillnaden: 12-0! Kan ju bara bli bättre nästa år.

Dagens match startade i ett högt tempo där AIK hade första heta chansen efter redan 11 minuter. Detta sedan Martin Åslund slagit ett inlägg som Daniel Hoch sånär utnyttjat. Men på något underligt sätt lyckas han skjuta över. Kort därefter sticker Elfsborg upp i en kontring där Martin Andersson hittar en helt fristående Andreas Klarström som dock nickar mitt på Håkan Svensson.

Efter ca 20 minuter är det dags att anteckna matchens första mål då Daniel Tjernström slår en frispark från vänster som Derek Boateng mycket påpassligt får tåspetsen på och 1-0 är ett faktum. Målet lyfter AIK som stressar Elfsborg till misstag under en tiominutersperiod.

Sista fem minutrarna av halvleken tillhör dock Elfsborg. Hasse Berggren har en jättechans att kvittera då han framspelad av Ilola nästan rundar Håkan Svensson men sistnämnde får ut ett ben och avstyr till hörna. Anfallet efter är Samuel Holmén framme men AIK backar hinner upp och chansen rinner ut i sanden.

2:a Halvlek

Andra halvlek hinner knappt börja innan Johan Wiland får det svettigt. Derek Boateng snurrar friskt i straffområdet och avlossar ett skott som tar i stolpen. Inte nog med det, i samma anfallssekvens prickar Mats Rubarth, Wilands andra stolpe.

Logiskt och rättvist utökar sedan AIK till 2-0. Men man kan fråga sig hur Elfsborgs försvar kan tillåta planens minste spelare Karl Corneliusson helt oattackerad får gå upp och nicka in 2-0! Markeringsspelet under all kritik.

Matchen känns förlorad efter 2-0 men i en sista kraftansträngning skapar Elfsborg två riktigt heta chanser. Först skickar Hasse Berggren iväg en kanon som Håkan Svensson nätt och jämt avstyr. Sedan får han sträcka ut rejält då Magnus Samuelsson skjuter från i princip samma ställe precis utanför straffområdet.

Idag fanns dock ingen effektivitet i Boråslaget som på slutet släpper in ytterligare två mål. En tilltrasslad situation framfår Wiland slutar med att Fredrik Björck gör 3-0. Sex minuter senare kommer Daniel Ung på efterkälken och Mats Rubarth får till slut göra ett mål efter att ha missat grovt på ett friläge tidigare i matchen.

För AIK var detta första vinsten på 8 matcher medans Elfsborg fick sin svit på 5 matcher utan förlust spräck.