Samuel Wowoah A
13.
Hans Berggren A

1:a Halvlek

Vad skall man säga efter denna totala utskåpning? Jag är precis som Elfsborg, mållös. I andra halvlek är det som om det bräckliga, gulsvarta lagbygget som tillfälligt lappats ihop för att ge sken av att det är ett hållbart bygge plötsligt jämnas med marken. Detta håller inte!!

Till en början håller dock Elfsborg spelet uppe väl och matchen är under första halvlek helt jämn med den enda skillnaden att Djurgården gör ett mål och Elfsborg gör det inte (känslan när domare Hansson blåser för halvtid är dock att det lika gärna kunde varit gulsvart ledning.)

Efter några halvchanser åt båda lagen kommer första riktiga farligheten då Kim Källström slår ett perfekt inlägg till Babis Stefanidis som störtar mot mål och sätter 1-0 i bortre burgaveln. Därefter kommer Elfsborgs bästa chanser i matchen. Först dribblar sig Andreas Klarström förbi ett par Djurgårdsspelare och avlossar ett bra skott som Andreas Isaksson gör en kanonräddning på. Strax därefter slår Magnus Samuelsson ett inlägg som Hasse Berggren får pannan på men Isaksson "idioträddar" till hörna. Matchavgörande räddningar? Så som matchen såg ut då, Ja! Efter 90 minuter, knappast! I vilket fall som helst hade ett oavgjort resultat efter första halvlek inte varit orättvist.

2:a Halvlek

Vad Grönhagen sa till grabbarna i halvtid vill jag inte veta, hoppas för hans egens, Elfsborgs och Borås skull att han inte upprepar samma ord en gång till för sällan har ett lag blivit så utspelat som Elfsborg blev i andra halvlek. Åkeby/Lukic:s magiska ramsor till sina mannar däremot borde nästan klassas som doping, Djurgården visade ett spel som få allsvenska lag ens är i närheten av. Huuuu, vad bra de är!

På 13 minuter i början av andra halvlek gick Djurgården från 1-0 till 4-0 och sen var matchen körd. Tre snygga mål av Johan Elmander, Mikael Dorsin och Daniel Sjölund punkterade matchen totalt. Inte var det orättvist heller. Elfsborg utan spelidé, organisation, fart, fantasi, ja name it, blev till slut totalt utpselade av ett lag som hade allt. Målskyttet fullbordades då Rene Makondele fastställde slutresultatet till 5-0 i slutet av matchen.

Det är egentligen skrämmande att se hur ett lag med så pass hög kapacitet, med så duktiga spelare och så bra organisation runt omkring kan sjunka igenom så totalt. Hoppas innerligt att man orkar resa sig mot Helsingborg på Lördag.

Kom igen nu Elfsborg, visa Borås, Sverige, Världen och Peter Swärdh hur en fotboll skall behandlas.

Halsduksligan

Johan Wiland
Kan egentligen inte lastas för något av målen. Gulsvart skall istället tacka honom för att han höll siffrorna nere.
Andreas Klarström
En av få ljusglimtar i dagens match. Vågade utmana och skapade flera bra lägen.
Hans Berggren
Hade Elfsborg bästa chans att göra mål. Kämpade hedersvärt när andra stod still.

Fredrik Stenman
Ende försvarare som får godkänt. Spelade bra i första halvlek men föll igenom precis som övriga laget i andra.
Magnus Samuelsson
Kämpade bra men det räckte helt enkelt inte till i andra halvlek.
Lars Nilsson
Försökte i alla fall trots det stora underläget. Kunde med lite tur fått in ett tröstmål i slutet av matchen.