13.
Hans Berggren A
11.
Christos Christoforidis A

Elfsborg kan återigen titulera sig Svenska Cupmästare efter en säker seger mot Assyriska i finalen på Råsunda med 2-0. Efter en väl genomförd match med bländande försvarsspel och en Lasse Nilsson som var hetare än vanligt är vi klara för UEFA-Cupen nästa år.

1:a Halvlek

Matchen får bästa tänkbara start ur Elfsborgsperspektiv. Redan efter fyra minuter kan vi notera 1-0. Upprinnelsen till målet är en bakåtnick av mittbacken Pierre Bengtsson. Nicken blir dock för lös och når aldrig Erland Hellström utan Lasse Nilsson hinner emellan och ensam med Hellström är han hur kylig som helst när han hittar luckan mellan benen och 1-0 är ett faktum. Elfsborg fick på så sett den kalasstart som Assyriska behövt för att kunna rubba Elfsborg.

Märkbart tagna av stundens allvar försöker Assyriska sedan skapa något framåt men Elfsborg backlinje är på allerten och har full koll på snabbe Christos Christoforidis. Vid något enstaka slarvades det med passningarna i backlinjen men då agerade Johan Wiland säker sista utpost.

Elfsborg flyttar sedan upp spelet en aning och tar över matchen fullständigt. Magnus Samuelsson löpstyrka och Samuel Holméns teknik trasar sönder Assyriskas 5-manna mittfält och skillnaden mellan Allsvenskan och Superettan gör sig påmind.

Holmén är sedan nära att sätta dit tvåan men Erland Hellström gör en strålande benparad och håller kvar Assyriska i matchen. Även Hasse Berggren får en bra chans med avslutet går strax utanför.

Lagen går till pausvila med 1-0. Inget märkvärdigt spel men Elfsborg spelade smart på sin ledning och lät Assyriska stressa omkring för att erövra boll på mitten.

2:a Halvlek

Andra halvlek känns som en enda lång pina. Assyriska gör allt för att få till en kvittering och stärkta av sin stora klack tar man bitvis över matchen i inledningen. Man skapar dock inga direkta farligheter men en 1-0 ledning känns aldrig säker.

Men med dryga 20 minuter kvar att spela avgör Lasse Nilsson matchen med sitt andra mål för dagen. På Jonas Lundéns högerinlägg hinner Lasse först fram med pannan och sätter snyggt 2-0 bakom en chanslös Erland Hellström. Vild glädje utbryter på Råsundas Norra läktare.

I samband med målet träffas Johan Karlsson av ett föremål i ansiktet som kastats in av någon i Assyriskas klack. Det är synd att ett rötägg ska förstöra för en annars så bra klack som Assyriska lyckas mobilisera.

Nåja vidare till matchen. Efter sitt andra mål blir Lasse sedan utbytt sedan han haft krampkänningar. Jurica Siljanoski får då chansen i sin sista match för klubben. Juri skapar sig själv ett jätteläge då han på sedvanlig manér vill göra jobbet själv. Efter att han fintat en fyra-fem Assyriska-spelare skjuter han dock tätt ovanför ribban. Kunde ha blivit en riktig klassiker.

Några fler mål blir det dock inte i matchen trots att Hasse Berggren får ett ypperligt läge sedan han frispelats av en klackning mellan benen på en försvarare. Två eller tre noll spelar dock mindre roll. När domaren Miro Ukalovic blåser av matchen utbryter stor glädje bland både oss supportrar och spelare.

Elfsborg kan titulera sig Svenska Cupmästare 2003 efter att i tur och ordning slagit ut: Gerdskens BK, Ljungby IF, Skärhamns IK, Väsby IK, Halmstad BK, Assyriska med målskillanden: 23-4