HEM
 
HISTORIA & STATISTIK
    ALLMÄN FAKTA
    SÄSONGSFAKTA
    GULDÅREN
    HISTORIEN OM ELFSBORG
    SPELARE GENOM TIDERNA
    TRÄNARE GENOM TIDERNA
    PUBLIKSTATISTIK
    MOTSTÅNDARE
    LAGSTATISTIK
    SPELARE - MÅL
    SPELARE - ÖVRIGT
    ALLSVENSKAN - ÖVRIGT
    MATCHRAPPORTER
      2004
    2003
      2002
      2001
 
OMRÖSTNINGAR
 
QUIZ
 
KRÖNIKOR & INTERVJUER
 
BORÅS ARENA


 

 

 

Sidan uppdaterad:

 

 

 

Sv.Cupen Kvartsfinal (7 Augusti)
Väsby IK - IF Elfsborg  1-4 (1-2)
0-1 Lars Nilsson (13) Spelarbyten
1-1 Thomas Carlsson (33)
Johan Karlsson (46)
1-2 Lars Nilsson (Hans Berggren) (40)
Kali Ongala (46)
1-3 Lars Nilsson (Hans Berggren) (58)
Andreas Drugge (55)
1-4 Samuel Holmén (Jonas Lundén) (66)
Alexandros Pappas (56)
 
Jurica Siljanoski (69)
Domare: Miro Ukalovic, Hisings kärra
Eber Pacha (72)
Publik: 1 744
Magnus Samuelsson (46)
 
Marcus Bengtsson (46)
Andres Mates VIK
Hans Berggren (55)
Johan Karlsson IFE
Andreas Mates (56)
Alexandros Pappas VIK
Lars Nilsson (69)
 
Andreas Eriksson (72)
     
     


Startuppställning Väsby IK Startuppställning IF Elfsborg
       
1.
Thomas Thudin MV
30.
Johan Wiland MV
2.
Daniel Johansson -
5.
Martin Andersson HB
3.
Daniel Olsson -
17.
Kristoffer Arvhage MB
4.
Viktor Pacha -
14.
Joakim Alexandersson MB
5.
Andreas Mates -
3.
Johan Sjöberg VB
8.
Torbjörn Pettersson -
9.
Jonas Lundén HM
9.
Andreas Eriksson -
8.
Samuel Holmén CM
10.
Marcus Bengtsson -
16.
Magnus Samuelsson CM
18.
Thomas Lekander -
15.
Andreas Klarström VM
23.
Thomas Carlsson -
10.
Lars Nilsson A
24.
Gabriel Petrovic -
13.
Hans Berggren A


1:a Halvlek

Kvartsfinal mot Väsby i Svenska Cupen var nog inget Elfsborg räknade med innan säsongen drog igång. Men skrällen var ett faktum sedan man slagit ut bla Åtvidaberg, Café Opera och sedan Allsvenska Sundsvall med 1-0. Så Elfsborg var varnat på förhand och starkast möjliga lag mönstrades.

Mycket hafsigt spel till en början och det var svårt att finna något som helst strukturerat spel. Matchen första mål dröjde dock inte allt för länge. Kristoffer Arvhage skickade upp en långboll mot Klarström som dock kom till korta i nickduellen. Men Lasse var där och sög upp nicken från Väsbybacken och drog till direkt. Bollen satt nere vid stolproten men studsade ut lika snabbt ur målet varvid jag var den enda som jubla till en början. (restan av klacken uppfatta detta sekunden senare, aningen komiskt)

Var Väsby redan slaget? Knappast det var istället hemmalget som tog över kommandot och var nära att måla flera gånger. Helt rättvist kom sedan 1-1 då Väsby kom runt på Elfsborgs vänsterkant. En passning mitt in i "slottet" och Väsbys Thomas Carlsson hade noterat sig i målprotokollet.

Elfsborg verkar skärrade och det var även bud på 2-1, men Wiland agera säkert. Istället för hemmaledning visar Lasse på nytt att formen är i antågan. Samuel Holmén rycker ner på Väsbys högerkant och slår ett flakt inlägg mot första stolpen som Hasse Berggren touchar vidare innan Lasse lägger in 2-1 i öppen bur! Otroligt skönt! Elfsborgsledningen var knappast rättvis men när var fotboll det?2:a Halvlek

Inför andra halvlek byter Grönhagen ut Magnus Samuelsson och byter in Johan Karlsson. Elfsborg spelar aningen bättre och hittar mer rätt med passningarna.

Matchen står och väger lite innan Lasse Nilsson fullbordar sitt hattrick och dödar i princip matchen. Förspelet står Hasse Berggren för som nickskarvar till Lasse som får med sig bollen och enkelt rundar målvakten .

Kort därefter är det dags igen. Då Samuel Holmén bryter Lasses måldominans och noteras för 4-1 efter fint framspel av Jonas Lundén. Resten av matchen spelar Elfsborg lungt och sparar på krafterna. Nillsson byts ut till förmån för Jurica Siljanoski, dessutom får Drugge lira in anfallet då man sparar på Lasses målkrut (gäller att ha lite tort krut till Örebro).

Bäst på plan: Lasse Nilsson som visade skrämmande effektivitet i ett övrigt ganska lojt Elfsborg. Plus även till Wiland och Holmén.

Förutom Elfsborgssegern var det nog många som drog på smilbanden då Assyriska klämde in hela 4 mål mot IFK Göteborg på 20 minuter. Matchen slutade även den 4-1. Detta betyder att Elfsborg kan få möta Assyriska hemma i semifinalen om vi har tur med lottningen och det får vi hoppas, får guldet ska hem till Borås i år!

Matchrapport av Erik Blomkvist 2003-08-07