Joakim Andersson A
13.
Hans Berggren A

1:a Halvlek

Dagens match i Svenska Cupen spelades på den vackert belägna Gerdskenvallen i Alingsås. Tyvärr var vädret mindre vackert och planen var rejält vattensjuk på sina ställen, vilket gjorde att bollen ofta stannade i pölarna. Elfsborg spelade av någon anledning i vita bortadräkter, då Gerdsken också har de vackraste färgerna på jorden, nämligen gulsvart.

De första minuterna pressade Elfsborg hyfsat, man skapade ett par chanser, bl.a. var Samuel Holmén igenom utan att få till avslutet. Arvhage hade ett skott utifrån som Gerdskens duktige målvakt Fredrik Johansson räddade. Efter den inledande pressen från Elfsborgs sida jämnade spelet ut sig och Gerdsken kom upp allt mer och skapade även några chanser, framför allt genom nummer 7, David Oscarsson, som var mycket duktig. Bl.a. gjorde han bort Fredrik Stenman ett par gånger.

Elfsborgs anfallsspel handlade nu mest om djupledsbollar på Fredrik Berglund, som dock sprang offside ofta. Men med några minuter kvar av halvleken var han på rätt sida när passningen från Holmén slogs, Bella kom fri och sköt bollen i mål, stolpe in. Ledning 1-0 i paus.

2:a Halvlek

Andra halvlek började med att Elfsborg bytte ut Hasse Berggren mot Jurica Siljanoski. Nu var det i stort sett spel mot ett mål, dock skapade Elfsborg inte några riktigt bra chanser förrän efter ca. 25 minuter, då även Lasse Nilsson kommit in istället för Bella, samt Drugge istället för Klarström. Gerdsken hade endast några ströanfall. 2-0 kom då Drugge från sin högerkant slog ett inlägg som gick över försvararen, Lasse tog ner bollen och sköt säkert i mål.

Nu tröttnade hemmaspelarna allt mer, Juri kunde enkelt göra bort ett par man på egen hand och sedan säkert placera in bollen intill bortre stolpen fram till 3-0. Bombardemanget fortsatte och Gerdskens målvakt fantomräddade skott från både Juri och Holmén och fick desutom se Magnus Samuelssons skott ta i stolpen och sedan rulla längs mållinjen. Till slut kom dock 4-0 då Drugge fick bollen av Juri och från ganska nära håll krutade upp bollen i nättaket.

Som helhet var det ingen större underhållning som bjöds, det var svårt att spela fotboll bland pölarna på planen. Gerdsken bjöd på hyfsat motstånd så länge de orkade, dvs. en dryg halvlek. Skönt i alla fall för laget att få göra fyra mål! Matchens bäste spelare var helt klart Samuel Holmén, vilken speluppfattning, vilka passningar! Att döma av det han visade idag bör han snart få en chans i Allsvenskan också!