?.
Henrik Andersson A

Dags då för första egentliga träningsmatchen och första tillfället för hemmapubliken att se Elfsborg i action. Många hade också tagit sig till Broplan bakom Ryavallen och stod säkert och gottade sig i solgasset.

1:a Halvlek

Elfsborg satte fart direkt och spelade förvånansvärt bra för att vara så tidigt på säsongen första 20 minuterna. Speciellt pigg inledningsvis var Lasse Nilsson som redan nu verkar ordentligt på gång. Detta visade han inte minst efter en kvarts spel då han blev frispelad och säkert satte 1-0 bakom Frölundakeepern Jocke Olsson.

Elfsborg fortsatte dominera och fick ett par hyggliga chanser strax efter, Hasse Berggren kom fri strax efter ledningsmålet men blev avblåst för offside och strax efter detta hade Jonas Lundén ett hyggligt skottförsök.

Frölunda började dock så sakteliga jobba sig in i matchen och jämnade ut spelet i slutet av första halvlek dock utan att kunna skapa något farligt.

2:a Halvlek

I andra halvlek tog Frölunda över allt mer och skapade bl.a. tre mycket fina frisparkslägen varav det ena vållade Wiland stora problem och tvingade honom till en kvalificerad räddning.

Elfsborg hade tappat det fina spelet men hade inledningsvis varför nye tränaren Magnus Haglund bytte ut Lasse Nilsson till förmån för nyförvärvet Daniel Alexandersson och Jari Ilola mot "nygamle" Andreas Nicklasson. Någon nämnvärd förändring kunde inte ses med en gång med sakte men säkert började Elfsborg åter ta över spelet och kunde till slut punktera matchen med en mycket vacker lobb av nämnde Alexandersson i matchens slutskede.

2-0 till Elfsborg får ses som ett helt klart godkänt resultat vilket främst berodde på den gedigna defensiven där samtliga fyra försvarare samt Wiland skötte sig utmärkt.