Hasse Berggren A
25.
Peter Markstedt A

1:a Halvlek

Elfsborgs sista träningsmatch innan premiären mot Örgryte 5 april fick värsta tänkbara öppning. Efter bara 10 minuters spel stod det 3-0 till Lyn som gjorde mål på chanser som egentligen inte var några chanser. 1-0 kom efter bara ett par minuters spel på ett löst men välplacerat skott lågt vid Wilands högra stolpe. 2-0 såg ut som ett misslyckat skott som istället letade sig fram till Peter Markstedt som helt ren kunde sätta bollen i mål. 3-0 kom från ingenstans och efter lite kalabalik i Elfsborgs straffområde fick Markstedt tån på bollen och satte den i samma hörn som 1-0.

Elfsborgs uppträdde väldigt ängsligt efter denna mardrömsstart och hade egentligen ingenting under första halvlek Det första embryot till målchans dröjde 20 minuter då man fick två resultatlösa hörnor. Endast två spelare kommer undan med godkänt från en riktigt usel första halvlek av Elfsborg, Jari Ilola som vann många närkamper och Martin Andersson som fullständigt raderade ut Lyns vänsterytter.

2:a Halvlek

I andra halvlek kom Elfsborg ut som ett helt nytt lag och började spela så som vi vill att de skall spela. Ilola gick ut i paus och gav plats för Holmén som gjorde en mycket bra insats. Första farligheten får Hasse Berggren som få på ett hyfsat skott från straffområdet dock utan resultat.

Elfsborg tog över spelat allt mer och spelade bättre och bättre ju längre matchen led alltjämt som Lyn började se trötta ut. Efter en timmes spel rinner Lasse Nilsson igenom och blir fälld men märkligt nog friar domaren varav Lasse skriker ut sin besvikelse över detta domslut "Fan, vad dålig du är" på brett dalmål.

Elfsborg gör ytterligare två byten som stärker laget ännu mer, Lasse går ut mot Daniel Alexandersson och Martin Andersson mot Garba Lawal. Alexandersson gör en riktigt bra insats och är med och skapar flertalet vassa målchanser. Elfsborg lyckas dock bara göra ett mål i denna match och det efter fint förarbete av Holmén som får fram bollen till Hasse som inte gör något misstag.

Mot slutet har Elfsborg fler chanser att få till ett mål, Hasse kommer helt ren med målvakten men skjuter rakt på och Jonas Lundén vänder i straffområdet och skjuter men målvakten dyker och räddar.

Sammanfattningsvis en usel första halvlek och en mycket bra andra som man bör ta med sig till premiären mot ÖIS. Bäst i Elfsborg idag var inhoppande Holmén och Alexandersson. Även Hasse får bra betyg tillsammans med Lawal som ger ett stabilt intryck.