HEM
 
HISTORIA & STATISTIK
    ALLMÄN FAKTA
    SÄSONGSFAKTA
    GULDÅREN
    HISTORIEN OM ELFSBORG
    SPELARE GENOM TIDERNA
    TRÄNARE GENOM TIDERNA
    PUBLIKSTATISTIK
    MOTSTÅNDARE
    LAGSTATISTIK
    SPELARE - MÅL
    SPELARE - ÖVRIGT
    ALLSVENSKAN - ÖVRIGT
    MATCHRAPPORTER
    2004
      2003
      2002
      2001
 
OMRÖSTNINGAR
 
QUIZ
 
KRÖNIKOR & INTERVJUER
 
BORÅS ARENA


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidan uppdaterad:

 

 

 

Omgång 11 (11 Juli)
IF Elfsborg - AIK 1-0 (0-0)
1-0 Självmål (89) Spelarbyten
 
Andreas Eriksson (34)
Domare: Peter Fröjdfeldt,
Andreas Drugge (46)
Publik: 6 171
Daniel Alexandersson (91)
Bollinnehav: 48-52 (%)
Martin Andersson (92)
Hörnor: 3-10
Krister Nordin (34)
Skott på mål: 12-4
Garba Lawal (46)
Frisparkar: 15-15
Lasse Nilsson (91)
Offside: 5-5
Samuel Holmén (92)
 
 
Per Nilsson (48) AIK
 
Jari Ilola (74) IFE
 
Daniel Alexandersson (93) IFE
 


Startuppställning IF Elfsborg Startuppställning AIK
           
30.
Johan Wiland MV
1.
Håkan Svensson MV
17.
Kristoffer Arvhage HB
2.
Jimmy Tamandi HB
14.
Joakim Alexandersson MB
5.
Per Nilsson MB
3.
Johan Sjöberg MB
24.
Fredrik Björck MB
4.
Johan Karlsson VB
4.
Benjamin Kibebe VB
8.
Samuel Holmén HM
14.
Krister Nordin HM
7.
Jari Ilola CM
3.
Niklas Sandberg CM
16.
Magnus Samuelsson CM
6.
Pa-Modou Kah VM
2.
Garba Lawal VM
7.
Stefan Ishizaki A
10.
Lasse Nilsson A
15.
Arash Talebinejad A
13.
Hasse Berggren A
16.
Mattias Moström A

 

1:a Halvlek

Det var en regntung plan som mötte bägge lagen idag på Ryavallen och det märktes på spelet till en början. AIK började piggast och elfsborgarna hade svårt att kontrollera hemvändaren Stefan Ishizaki som låg bakom det mesta som AIK skapade.

Krister Nordin har två hyggliga chanser i inledningen. Först skjuter han ett tungt volleyskott på inlägg av Mattias Moström. Wiland står rätt och kan täcka till hörna. Vid andra chansen är det en nickskrav som går mot mål men Wiland läser chansen tidigt och står återigen rätt placerad.

Matchens första 25 minuter klart på poäng till AIK, men elfsborg spelar sig in i matchen och efter dryga halvtimmen är jag sånär på att anteckna 1-0. Lasse Nilsson fångar upp en djupledspass från Ilola och inne i straffområdet finner han en helt fri Hasse Berggren men den senare lyckas med konststycket att missa målet.

En än bättre chans får sedan Lasse Nilsson. En långboll mot Hasse som lyckas få fram bollen till Nilsson i kamp med två AIK:are. Lasse helt fri med Håkan Svensson som dock stressar Lasse som lägger bollen tätt utanför stolpen.

0-0 i paus får anses som rättvist då Elfsborg haft matchens två bästa chanser medans AIK haft mest av spelet.

Magnus Haglund var inte riktigt nöjd i paus och gjorde ett tidigt byte. Garba Lawal som inte haft någon lyckad dag byttes ut till förmån för Andreas Drugge.2:a Halvlek

Andra halvlek inleddes direkt med en högkvalitativ chans för AIK. På en hörna av Stefan Ishizaki är Per Nilsson millimeter från att göra sitt första mål. Nicken är hård och ser ut att gå in men i sista sekunden räddar nyinbytte Drugge på mållinjen två gånger om. Detta var AIK bästa chans och efter den skapade man inte särskilt mycket.

Elfsborg å andra sidan presterar en av säsongens bästa halvlekar. Lasse och Hasses sammarbete på topp är bra och Andreas Drugge spelar troligtvis in sig i staretelvan till nästa match.

Nilsson är sånär på att grundlura Håkan Svensson med dryga halvtimmen kvar. Lasse bryter in från höger och alla är beredda på ett inlägg till en omarkerad Berggren. Men istället chippar han direkt mot mål och Håkan Svensson får sträcka ut sin fulla längd och räddar med nöd och näppe.

5 minuter senare osar det gulsvart mål igen. Hasse Berggren har en dubbelchans inne i straffområdet men omöjlige Svensson tar allt.

i slutminutrarna sitter man och misströstar alla missade chanser men då kommer målet. Berggren återigen aktiv i straffområdet. Med en passning försöker han hitta Magnus Samuelsson som störtar mot mål. Passningen bryts dock av Niklas Sandberg som rensar bollen rakt på Per Nilsson knä och upp i nättaket otagbart för Håkan Svensson i AIK:s mål. Turligt, javisst men Elfsborg ska inte skämmas för segern. Laget går från klarhet till klarhet och har nu tagit tre raka segra och Johan Wiland noterades för tredje raka nollen. (i sin hundrade allsvenska match förövrigt)

I och med segern lämnar Elfsborg nedflyttningsplatsen och tar ett kliv uppåt i tabellen, årets mörka inledning ser ut att repareras per omgående.

Matchrapport av Erik Blomkvist 2004-07-11