Jones Kusi-Asare A
13.
Hasse Berggren A

1:a Halvlek

Tre raka segrar och noll insläppta mål var Elfsborgs facit inför dagens match mot Landskrona. Bois däremot hade gått lite tyngre på senare tid.

Hemmalaget startar dock bra och gång på gång oroar man Elfsborgs försvaret med sina listiga djupledslöpningar. För Elfsborg däremot blev det mest spel i defensiven och långa bollar från backarna upp till Lasse och Hasse utan något vidare resultat.

Fast även om Landskrona spelmässigt var bättre i första halvleken var det Elfsborg som hade den vassaste chansen. Efter lite pingpong spel utanför straffområdet hamnar bollen till slut hos Samuel Holmén som drar till direkt på volley i höjd med straffpunkten. Tyvärr går avslutet för rätt på Landskronas målvakt och 0-0 är resultatet efter första 45. Tilläggas ska även att Jari Ilola oroade Sandqvist med ett tungt distansskott. Ilola tvingades dock byta efter skada redan efter 37 minuter..

2:a Halvlek

Trots 0-0 i första var man nöjd som Elfsborgssupporter med defensiven som fortsatt fungerar bra. Dessutom har det ju visat sig på sistone att Elfsborg allt som oftast tagit över matcherna i slutskedet.

Andra halvlek börjar lite trevande men såsmåningom kommer Elfsborg in i matchen mer och mer och fast Boisarna har mycket boll är det återigen Elfsborg som står för farligheterna.

Tre klar lägen borde resulterat i mål!

1. Lasse Nilsson lurar Landskronas backar och kommer lika fri som han var mot AIK. Denna gång träffar dock Lasse mål, men Sandqvist reflekräddar med högernäven

2. Hasse Berggren tar saken i egna händer och tar sig in i straffområdet men det gyllene läget tas inte till vara utan han avslutar tamt mitt i famnen på den duktige Sandqvist i Landskronas mål. Jonas håller skåningarna kvar i matchen.

3. Matchens hetaste chans står Joakim Alexandersson för när han på inlägg från Samuel Holmén nickar mot Sandqvists högra kryss. Sandqvist gör dock en grym räddning och lyckas stöta bollen i insidan stolpen!!!

1 poäng är dock inte fy skam så länge man inte förlorar mot sämre placerade lag. Men om sanningen ska fram kändes det lite som en förlust idag. 7-1 i skott på mål borde ha gett boråsarna tre poäng. Men dem tar vi mot Kalmar istället.