Cesar Santin A
13.
Hasse Berggren A

1:a Halvlek

Ännu en gång visade Elfsborg prov på sin styrka i matchernas slutskede och avgjorde för tredje gången på fyra matcher under matchens sista 10 minuter. För tredje gången på 4 matcher gör man också matchens enda mål. Denna gången var det inhopparen Daniel Alexandersson som fick sätta bollen i nätet.

Elfsborg startade matchen väldigt piggt och satte genast press på Kalmarförsvaret dock utan att komma till några egentliga avslut. Efter de inledande fem minutrarna började Kalmar få ordning på sitt spel och pressen från gulsvart avtog.

Elfsborg hade egentligen inget riktigt giftigt avslut under hela första halvek även om man var det lag som förde matchen. Istället var det Kalmar som stod för avsluten och giftigast av alla var brassen Dedé som efter att ha vunnit bollen av Sjöberg i en närkamp i ytterkanten av straffområdet tog med sig bollen mot mål och på något märligt sätt lyckades snubbla bollen i stolpen och ut över sidlinjen.

Ett stort plus till Johan Wiland som stod för flera högklassiga ingripanden under första halvlek.

2:a Halvlek

I andra halvlek gjorde Elfsborg som man brukar och höjde spelkvalitén en nivå genom att öka passningstempot och ersatte långbollarna från första halvlek med fler bollar längs marken istället. I och med detta började så småningom också målchanserna avlösa varandra.

Kalmar däremot lyckades inte med någoting framåt mycket tack vare den stabila, gulsvarta defensiven och målvakten Wilands stabila agerande.

Matchen kom dock att bli något stillastående i mitten av andra halvlek, men två offensiva byten av Elfsborg skulle visa sig vara väldigt lyckade och resultatmässigt sett helt avgörnade. Man plockade av Jari Ilola och Andreas Klarström som dock båda gjort ett gott arbete och ersatte dessa med Andreas Drugge och Daniel Alexandersson. Den sistnämnde skulle också bli matchhjälte då han i den 83:e minuten tog vara på en skarvning från Hasse Berggren och lobbade över en utspringade Wastå i Kalmarmålet.

Därefter tog Elfsborg över matchen helt och var betydligt närmare 2-0 än Kalmar var 1-1. De rödvita såg trötta ut både fysiskt och psykiskt. Elfsborg tryckte på rejält och hade bl.a. 5 hörnor på raken vid ett tillfälle.

Matchen slutade 1-0 och återigen var det de sista 10 minuterna som fällde avgörandet och det är tydligt att konditions- och styrketräningen från i vintras nu ger resultat.

Klacken gjorde också den en mycket bra insats, framförallt de sista 20 minuterna då det var "Forza Elfsborg, Olé, Olé" konstant matchen ut. Att vi dessutom lyckades locka in spelarna ytterligare en gång var en stor extra bonus. 5 plus till klacken under matchens sista fjärdedel.