Hasse Berggren A
7.
Stephen Ademolu A

1:a Halvlek

Elfsborg var nog rejält revanschugna efter debaclet i Helsingborg senast då man torskade med hela 4-0. Detta visade man redan från start då man i princip kopierade matchinledningen i senaste hemmamatchen mot Sundsvall genom att göra 2-0 redan efter fem minuter.

1-0 gjorde Hasse Berggren då han styrde in Andreas Drugges inlägg bakvänd mot målet. Trelleborgskeepern var på bollen men lyckades bara styra den upp i nättaket.

Strax därefter erövrade Andreas Klarström bollen mitt på Trelleborgs planhalva och fick fram den till Samuel Holmén som distanssköt 2-0 via Fredrik Perssons högra stolpe.

Elfsborg fortsatte att skapa några hyfsade målchanser men därefter lät man Trelleborg ta över showen och en chans att komma in i matchen. Trelleborgs för dagen bästa spelare Patrik Redo var ständigt ett orosmoment för Elfsborgsförsvaret och anfallsmässigt var även Stephen Ademolu farlig nästan varje gång han fick bollen. Den sistnämnde hamnade också i målprotokollet då han tämligen ostört fick gå rakt igenom Elfsborgs försvar och sätta 2-1 bakom Wiland efter 12 minuters spel.

Efter detta reduceringsmål tappade Elfsborg allt spel och Trelleborg var klart närmare 2-2 än Elfsborg var 3-1, men man lyckades ändå hålla hyfsat tätt bakåt med viss möda.

2:a Halvlek

Elfsborg tog tag i spelet något i andra halvlek även om Trelleborg hade minst lika mycket att säga till om och ett mål till något av lagen i detta läget av matchen hade varit väldigt avgörande.

Elfsborg verkade dock ha ganska bra koll på matchen och släppte inte till speciellt mycket bakåt, men lyckades egentligen inte skapa så mycket framåt heller. De gånger man var på väg att rinna igenom missade man ofta sista passningen.

Det skulle komma att krävas en fast situation för att matchen skulle få sitt avgörande. Elfsborg som genom åren har haft enormt svårt att göra mål på fasta situationer och i synnerhet på frisparkar får äntligen sätta en frispark direkt i mål.

Kristoffer Arvhage slog en frispark från c:a 20 meters håll lågt via den väntrsa stolpen och därmed var matchen i stort sett avgjord. Elfsborg hade ytterligare ett par chanser att öka på målskörden men den stannar vid 3-1 och fjärde raka hemmasegern är ett faktum.