Petter Furuseth-Olsen A
13.
Hasse Berggren A

1:a Halvlek

Så nära så nära men det ville sig inte fullt ut. Med ynka två övertidsminuter kvar kvitterade Örebro snöpligt till 2-2 och Elfsborgs hemska trend (ingen vinst på Eyravallen sedan 1970) håller i sig.

Ser man på chanserna under matchen ska nog Elfsborg ändå vara glada med en pinne för det var Örebro som förde spelet långa stunder.

Första halvlek håller på att starta på ett mardrömsliknande sätt. Örebro tilldöms en helt korrekt straff redan efter tre minuter. Detta efter att Jari Ilola slarvat och Johan Sjöberg kapar en Örebroare. Tur i oturen så var Wiland på hugget och Lars Larsen första straffmiss i Örebro var ett faktum.

För elfsborgs del fanns inte mycket att glädjas åt. Enda egentligan chansen som gulsvart skapade under första 45 minutrarna var när Lasse Nilsson hittade ett läge till vänster om Alvbåge, men chippen gick en bit utanför. Å andra sidan var inte ÖSK på topp heller, utan det var en halvlek som mest präglades av felpassningar och spel kring mittcirkeln.

2:a Halvlek

Det skulle bli betydligt bättre fart i andra halvlek. Örebro har en stark första kvart och efter att ha prickat kryssribban får tillslut Lars Larsen sin revansch för straffmissen. Ett elegant mål där norrmannen prickar krysset! - Wiland chanslös.

Elfsborg lät sig dock inte slås ner för det. Ivrigt påhejade av en för dagen relativt stor guliganklack kommer så kvitteringen 12 minuter senare. En kanonpass av Daniel Alexandersson förvaltar Samuel Holmén då han kallt lägger in 1-1.

Och inte nog med det. Knapp hade boråsarna slutat fira innan det var dags igen. Efter en hörna får Hasse Berggren fritt läge och på ynka fem minuter hade den "säkra örebroseger" vänts till gulsvart ledning. Men säg den lycka som varar för evigt!!!

Fjärdedomaren aviserade 3 minuters tillägg. ÖSK lyfter upp det mesta man har och ett inkast som hamnar i straffområdet orsakar kalabalik. Bollen nickas likt kulan i ett flipperspel innan den når en fristående Magnus Samuelsson (ÖSK) som klipper in 2-2.

Spontan reaktion: j-vla sk-t!!!! Ska vi aldrig kunna vinna på den här p-ssarenan?