Hasse Berggren A
23.
Jones Kusi-Asare A

Matchreferat

Usch vad bittert det känns att tappa två poäng mot Landskrona, med stakt betoning på tappa! Elfsborg spelade skjortan av gästerna i första halvlek (63-37 i bollinnehav) men fick ändå bara med sig 1-1 i paus.

Man såg direkt i matchens inledning att Elfsborgarna ville revanschera sig för Kalmar matchen senast och det började bra. Anders Frisk pekar på straffpunkten efter 8 minuter då han anser att Johan Sjöberg blir nergjord i straffområdet. Hade själv svårt att se vad som egentligen hände i situationen men något billig kändes den allt.

Fram till bollen stegar Hasse Berggren som sätter straffen via stolpen och in i mål bakom Jonas Sandqvist. Men sig den glädje som varar för evigt.

Endast fem minuter efter Elfsborgs ledningsmål kommer kvitteringen. Kevin Amuneke hittar Jörgen Petterson som i sin tur slår en underbar genomskärare till Johan Andersson som utnyttjar läget då Joakim Alexandersson tvekar. Wiland kan bara se bollen rulla in retfullt enkelt i bortre hörnet.

Landskronas mål får fart på Elfsborg igen och vore det inte för Lasse Nilssons oförmåga (i dagsläget) att göra mål så hade Elfsborg punkterat matchen i första halvlek. Två relativt fria lägen bommas efter fina framspelningar lägg där till Samuel Holméns skott som Sandqvist räddar med nöd och näppe.

I andra halvlek tappar sedan Elfsborg kommandot lite. En nick från Daniel Alexandersson är det bästa man har framåt men Lill-Alex träffar tyvärr inte mål.

När sedan Anders Frisk blåser för full tid känns det verkligen som om Elfsborg förlorat två pinnar och Landskrona vunnit en.

Poängmissen gör att Elfsborg fortfarande inte kan känna sig helt säkra på Allsvenskt spel nästa år men på dem återstående 7 matcherna bör man kunna skrapa ihop tillräckligt med poäng. Fast då krävs skärpning i avsluten. (nämner inga namn)

Nästa match för gulsvart blir bortamatchen i UEFA-Cupen mot ett Dinamo Zagreb som kommer med självförtroende sedan man piskat dit Hadjuk Split i helgen med 3-0. Då gäller det att Elfsborg är på tårna direkt.