HEM
 
HISTORIA & STATISTIK
    ALLMÄN FAKTA
    SÄSONGSFAKTA
    GULDÅREN
    HISTORIEN OM ELFSBORG
    SPELARE GENOM TIDERNA
    TRÄNARE GENOM TIDERNA
    PUBLIKSTATISTIK
    MOTSTÅNDARE
    LAGSTATISTIK
    SPELARE - MÅL
    SPELARE - ÖVRIGT
    ALLSVENSKAN - ÖVRIGT
    MATCHRAPPORTER
    2004
      2003
      2002
      2001
 
OMRÖSTNINGAR
 
QUIZ
 
KRÖNIKOR & INTERVJUER
 
BORÅS ARENA


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidan uppdaterad:

 

 

 

Omgång 2 (9 April)
IFK Göteborg - IF Elfsborg 3-0 (2-0)
1-0 Tomas Rosenkvist (Jonas Henriksson) (1) Spelarbyten
2-0 Tomas Rosenkvist (Peter Ijeh) (35)
Daniel Alexandersson (45)
3-0 Magnus Erlingmark (82)
Oscar Wendt (46)
 
Garba Lawal (54)
Domare: Stefan Johannesson, Stockholm
George Mourad (85)
Publik: 12 584
Lasse Nilsson (45)
Bollinnehav: 56-44 (%)
Jonas Henriksson (46)
Hörnor: 11-2
Jonas Lundén (54)
Skott på mål: 12-2
Peter Ijeh (85)
Frisparkar: 18-14    
Offside: 6-0    
     
Johan Sjöberg (38) IFE
 
Fredrik Risp (62) IFK
 
Johan Sjöberg (64) IFE    


Startuppställning IF Elfsborg Startuppställning IFK Göteborg
           
100.
Johan Wiland MV
1.
Bengt Andersson MV
3.
Johan Sjöberg HB
20.
Dennis Jonsson HB
17.
Kristoffer Arvhage MB
3.
Fredrik Risp MB
14.
Joakim Alexandersson MB
5.
Mikael Antonsson MB
4.
Johan Karlsson VB
14.
Hjalmar Jonsson VB
9.
Jonas Lundén HM
10.
Niclas Alexandersson HM
8.
Samuel Holmén CM
7.
Håkan Mild CM
16.
Magnus Samuelsson CM
19.
Magnus Erlingmark CM
15.
Andreas Klarström VM
11.
Jonas Henriksson VM
10.
Lasse Nilsson A
100.
Peter Ijeh A
13.
Hasse Berggren A
6.
Tomas Rosenkvist A

 

1:a Halvlek

P.g.a. påskfirande kommer här en sen matchrapport.

Elfsborgs fina svit mot IFK Göteborg är bruten. Dagens 3-0 seger till Blåvitt speglar matchbilden väl och om inte Elfsborg haft en storspelande Johan Wiland i målet hade det kunnat rinna iväg ordentligt i målprotokollet.

Det märktes direkt att göteborgarna var mer alerta. Efter drygt 30 sekunder av matchen rann Peter Ijeh igenom på en djupledsboll och var fri med Wiland i straffområdet. Johan gjorde dock en fantastisk benparad på Ijehs skott och räddade till hörna.

Hjalmar Jonssons korta hörna skarvades av Jonas Henriksson på främre stolpen till en relativt fristående Tomas Rosenkvist. Rosenkvist nickade mot bortre stolpen och retfullt fick man se bollen ta i stolpen och in i mål. 1-0 till IFK efter blott 40 sekunder, snacka om mardrömsstart.

Chocköppningen av IFK tog rejält på Elfsborgsspelarna som verkade aningen paralyserade och hade svårt att skapa något i anfallsväg. Holmén och Samuelsson på mitten maldes ner av Mild och Erlingmark som vann dom flesta duellerna. Elfsborgarna var knappt två på bollen och som ett brev på posten kom så 2-0. Peter Ijeh spelade fram Rosenkvist som kyligt lobbade bollen över Johan Wiland och in i mål. Strax därpå hade även Ijeh ett tungt skott som Wiland tippade till hörna.

Första halvlek bjöd dock inte på några fler mål. Göteborgs 2-0 ledning var fullt rättvis. Hasse Berggren var inte nöjd i paus och ville inte titta in i tv-kameran pga att han skämdes, och det gjorde nog hela laget. Man hade lite svårt att tro att det var Elfsborg som dagarna innan spelat ut Örgryte efter noter.2:a Halvlek

I början av andra halvlek kändes det som om Elfsborg var på väg att hitta rätt med positionsspelet. Under en tiominuters period lyckade man lyfta upp spelet i banan utan att för den delen skapa några farligheter. Istället var det Peter Ijeh som gång på gång skojade med den gulsvarta backlinjen. Men avsluten höll ingen mästarklass och Ijeh förblev mållös.

Efter drygt 60 minuter skapade Elfsborg något som kan betecknas som målchans. Klarström fick bra med utrymme på vänsterkanten och hittade inbytte Daniel Alexandersson med in fin passning. Precis utanför straffområdet satte dock Fredrik Risp in en ful tackling med gult kort som följd. Frisparken förvaltades dock inte särskilt bra och Bengt Andersson behövde inte ingripa.

Bara minuter senare kom nästa bakslag för gulsvart. Johan Sjöberg drog på sig sitt andra gula kort för dagen och blev tvungen att lämna planen. Därmed försvann det sista lilla hoppet man hade.

IFK utnyttjade spelet med en man mer på ett mycket bra sätt och lät inte Elfsborgarna komma till några avslut alls. Utan istället så punkterade Magnus Erlingmark matchen då han sköt 3-0 på ett hårt skott som Johan Wiland var chanslös på. Tack och god natt, och många besvikna elfsborgare lämnade arenan.

Fanns det då inget positivt idag?

Nej inte direkt, överlag agerade man mer än lovligt tamt och endast Johan Wiland får godkänt efter en rad svettiga parader. Elfsborg har nu inlett med två raka förluster och kommande två matcher blir inte lätta. Redan nästa omgång tar man emot ett Malmö FF som idag pulveriserade Örebro hemma med 5-1. Då gäller det att Elfsborg är på tå från början annars får man en svettig afton.

Matchrapport av Erik Blomkvist 2004-04-12