8.
Markus Rosenberg A

Matchrapport

Elfsborg och Hamstad delade broderligt på poängen i dagens allsvenska match i ett regnigt Borås. Detta innebar att Elfsborg chans till att spela Royal League minskade en aning samtidigt som HBK tappade mark i guldstriden.

Dem 8000 i publiken som tagit sig till Ryavallen fick se en trevlig tillställning där lagen ägde varsin halvlek. I första oroade Rosenberg vid ett par tillfällen men Johan Wiland visar stabilitet i målet och fredar skickligt målet från påhälsning. Elfsborg skapar en oxå en del framåt utan att kunna sätta pricken över i:et.

Bättre takter skulle det dock bli i andra halvlek. Hasse Berggren och Andreas Nilsson har farliga frisparkslägen utan att kunna överlista Conny Johansson. Andreas Nilsson går från klarhet till klarhet och lyckas Elfsborg knyta till sig honom har man gjort ett kap helt klart.

Med dryga kvarten kvar kommer så det förlösande hemmamålet. Efter en urtjusig framspelning av Jari Ilola chippar Klarström in 1-0 mycket vackert.

Målet får HBK att gå ner på en trebackslinje och Janne Andersson satsar offensivt. Elfsborgarna krigar tills man går på knäna. Men med dryga 5 minuter kvar orkar man inte stå emot. Ett inkast från Touma hittar Rosenberg som avlossar kanonen. Wiland är bra med men kan inte hålla det tunga skottet utan Patrik Ingelsten kan trycka in returen.

HBK var förövrigt ypperligt nära på att få dit ytterligare ett mål då Dusan Djuric testade Wiland med ett skott på övertid. Matchen slutar dock 1-1 vilket får anses rättvist.

I och med poängen har Elfsborg 5 poäng upp till Kalmar som innehar den sista Royal League platsen i dagsläget.

För Elfsborgs del väntar nu välbehövlig vila i och med landslagsuppehållet. När serien drar igång igen beger man sig till Råsunda för match mot Djurgården.