9.
Niklas Skoog
A

1:a Halvlek

Elfsborg startar matchen bra och pressar Malmö spelarna genom att ligga tätt i ryggen och pressa över hela planen. Denna press ger också utdelning då Magnus Samuelsson fräckt snor bollen av Afonso Alves på mittfältet och skickar fram en smekande lyra till Lasse Nilsson som avancerar in i straffområdet och snyggt vinklar in 1-0 i Mattias Aspers vänstra hörn. Kanonstart med andra ord.

Målet får dock Malmö att vakna till och framförallt Afonso Alves. Först nickskarvar han till en helt fristående Niklas Skoog som skjuter ett hårt volleyskott som Wiland räddar till hörna. Revanschen kommer dock då Malmö får frispark precis utanför straffområdet. Brasse-afonso stegar fram och sätter 1-1 retfullt enkelt. Wilands murförsök var inte lyckat och återigen släpper Elfsborg in ett mål på en fast situation.

Värre skulle det bli. Bara tre minuter senare inträffar en rätt skrattretande situation i Elfsborgs straffområde. Wiland rusar ut mot en relativt fri Malmöspelare. Han är dock inte först på bollen med den studsar till Magnus Samuelsson som bara har att skicka upp bollen i banan. Tyvärr får han dock årets felträff och Afonso Alves har bara att slå in 2-1 i öppen målbur.

Vi flyttar fram ytterligare 5 minuter och då är det dags för nästa taffliga insats av "di gule". På en MFF hörna får Daniel Majstorovic retfullt enkelt gå upp och nicka in 3-1 via stolpen. Hasse Berggren och Kristoffer Arvhage står snällt och tittar på. Hastigt och lustigt har Malmö vänt matchen och det på 8 olycksaliga minuter.

En uppgiven Lasse Nilsson sa i paus: "Det håller inte att göra mål åt dem andra lagen" Och det var lite så det kändes. Elfsborg bjöd verkligen in Malmö i matchen.

2:a Halvlek

Andra halvleks början lovar gott och Elfsborg flyttar upp spelet igen. Men bara för en 10-minuters period sen tar Malmö över taktpinnen och klär fullständigt av Boråslaget. Afonso Alves har ett friläge som Wiland räddar och Niklas Skoog skjuter i burgaveln från ett bra läge.

Lite signifikativt för matchen är Hasse Berggrens läge som han får i mitten av andra halvlek. Efter lite trocklande har han läge att skjuta men bestämmer sig för att göra ytterligare dragningar och chansen går upp i rök.

Med kvarten kvar sänker matchens spelare (Afonso Alves) Elfsborg med ytterligare ett frisparksmål. 4-1 och det flesta i Elfsborgslägret har gett upp. Det skulle även bli ett femte Malmö för mål denna kväll.

Återigen en tilltrasslad situation framför Wiland efter att Arvhage försökt att rensa undan. Patrik Andersson finner Jon Jönsson som avslutar från nära håll. Johan Wiland räddar dock skottet, men returen rakar Patrik Andersson i mål. I slut skedet av matchen är Andres Klarström nära att få in ett andra Elfsborgs mål men skottet tar i stolpen.

Kris? Nja på gränsen. Tre omgångar, tio baklänges mål och noll poäng är ju inte den start som Elfsborg hoppats på och i nästa match väntar Hammarby på Söderstadion där inte Elfsborg vunnit sedan 4 Juli 2000.