Hasse Berggren A
23.
Ricardo Costa A

1:a Halvlek

Äntligen var nog ordet på mångas läppar då man lämnade Ryavallen ikväll. Elfsborg visade vid rätt tillfälle att det finns potential och klippte till Örebro med hela 3-0 i ödesmatchen innan EM-uppehållet som nu stundar.

Det syntes redan med en gång att elfsborgsspelarna var taggade till tänderna. Andreas Klarström som har haft svårt att få mycket uträttat på sin kant i år hade två fina ruscher i början av matchen. Inledande kvarten ägde Elfsborg totalt och Örebro hade svårt att få upp bollen på Elfsborgs planhalva. Första heta målchansen stod Elfsborg för. Ett samspel mellan Lasse Nilsson och Holmén utmynnar i att den senare får skottläge i straffområdet. Skottet räddar dock alerte Alvbåge.

ÖSK känns småfarligt, men främst då Elfsborg backlinjen begår misstag. Ett sådant håller på att ställa till det när Ricardo Costa får fritt läge i straffområdet. I skottögonblicket gör sig dock Ryavallens gräsmatta påmind och en tuva fäller Costa innan han hinner skicka iväg ett mesigt skott mot Wiland.

Anfallet efter hittar Lasse Nilsson Andreas Klarström med en precis passning. Klarström viker in i straffområdet och skjuter ett skott som Alvbåge får sträcka ut för att rädda.

I halvlekens slutsekunder har sedan Örebro en jättechans att spräcka Wilands nolla. På en frispark nickskarvar Petter Furuseth-Olsen och bollen ser ut att lobbas över Wiland men Johan lyckas tippa bollen i stolpen. Returen dimper ner precis framför Patrik Haginge som lyckas med konststycket att skjuta i ribban. Kalabalik var ordet!

2:a Halvlek

Elfsborg startar andra halvlek som man började första. Örebro pressas tillbaka och Elfsborg skapar inom loppet av 4 minuter 3 ordentliga målchanser:

50:e minuten
Lasse Nilsson hittar Berggren som fri med Alvbåge lyfter bollen retfullt utanför!

51:a minuten
Klarström slår ett bra inlägg som Lasse Nilsson nickar mot mål. Alvbåge gör en ny prakträddning!

53:e minuten
Återigen blir Hasse Berggren fri men missar även denna gång.

Rättvisa skulle dock skipas. I matchens 61:a minut kommer äntligen målet vi väntat på. Kristoffer Arvhage hittar rätt med ett uppspel till Berggren. Hasse håller kyligt i innan han passar Lasse Nilsson. Nilsson håller sedan effektivt bort Mikael Danielson, avancerar och placerar in bollen intill Alvbåges högra stolpe.

10 minuter senare tackar Lasse, Hasse för senast och friställer Berggren med en underbar passning. Ensam med Alvbåge gör inte Berggren något misstag ut trycker distinkt in 2-0.

Matchen känns avgjord men Elfsborg verkar dock inte nöjda utan trycker på för ytterligare mål. Holmen bränner en jättechans innan Lasse Nilsson till sist fastställer slutresultatet till 3-0 då han frispelas av Magnus Samuelsson och avslutar kallt som den målskytt han är.