Hasse Berggren A
11.
Darren Lockhart A

Matchreferat

Säg Joakim Alexandersson och varje Glentoran supporter drar en djup suck. I första matchen i Belfast satte Elfsborgs reslige mittback segermålet i slutskedet. I dagens match var det "Alex" som släckte nordirländarnas drömmar om vidare avancemang i Uefa-Cupen.

Men det såg mörkt ut ett tag. Elfsborg hittade inte det vägvinnande spelet i början och kallduschen var ett faktum då Glentoran anfallaren Michael Halliday snyggt nickade in 1-0 efter 34 minuter. Målet tillkom på en snabb omställning där forwardskollegan Darren Lockhart fann Halliday. Vilt jubel bland dom tillresta irländarna, som ska ha överbetyg för sin sångstyrka och sitt engagemang.

Halvleken såg ut att bli mållös för Elfsborgs del men Andreas Klarström ville annat. Hasse Berggren hitta Klartsröm som drog sig in från vänsterkanten, och när publiken skrek skjut lydde Klarström och knoppade snyggt in bollen i bortre krysset. 1-1 och nu var plötsligt Elfsborg vidare igen.

Andra halvlek skulle handla mycket om Lasse Nilssons ofårmåga att göra mål framåt just nu. Tre heta lägen "bränndes" även om stolpen och ribban räddade irländarna två gånger.

Glentoran fick sin stora chans när Darren Lockhart försökte sig på en skarvning framför mål. Wiland var dock på hugget och lämna inte ens retur.

I 78:e minuten dödar Elfsborg matchen genom Joakim Alexanderssons 2-1 mål. (Glentoran var i detta läge tvugna att göra två mål till). Alex stod rätt placerad på Andreas Klarströms frispark och satte till bredsidan. Lättnad bland spelare och supportrar till Elfsborg som nu kunde andas ut.

ELFSBORG KLARA FÖR UEFA-CUPEN!!

Tyngre då för Glentoran fansen som redan började tänka på hemresan. Men innan denna visade man hur riktiga supportrar beter sig på bortaresa. Fast matchen var slut stod fansen kvar och sjung å det mildaste. Vacker värre...

Vem Elfsborg får möta nästa omgång lottas under fredagen..