HEM
 
HISTORIA & STATISTIK
    ALLMÄN FAKTA
    SÄSONGSFAKTA
    GULDÅREN
    HISTORIEN OM ELFSBORG
    SPELARE GENOM TIDERNA
    TRÄNARE GENOM TIDERNA
    PUBLIKSTATISTIK
    MOTSTÅNDARE
    LAGSTATISTIK
    SPELARE - MÅL
    SPELARE - ÖVRIGT
    ALLSVENSKAN - ÖVRIGT
    MATCHRAPPORTER
 
OMRÖSTNINGAR
 
QUIZ
 
KRÖNIKOR & INTERVJUER
      Krönikor
    Intervjuer
 
BORÅS ARENA

 

 

 

 

 

 

 

Sidan uppdaterad:

 

 

 

Intervju med Roger Frej (Guliganbandet)


1. Hur gick det till när Guliganbandet bildades?
- Bandet kom till på en ren slump, på en festlig tillställning sensommaren -01. Bildandet gjordes av Roger Frej och Jonas Lindström som har ett förflutet från bandet Sails of Charon. Efter ett framförande av Sails of Charon`s demo kom det upp en diskussion om vi inte kunde göra en kul grej och skriva något för Elfsborg. Detta tog vi som en kul utmaning men det visade sig att det gick fortare än vad vi trodde. Klockan 3 samma natt fanns det 2 helt nyskrivna låtar tillängnat Elfsborg. En låt som helt kom från egen penna + att vi använde oss av en ramsa som klacken använde. Ramsan utgör refrängen men versen är från egen penna.

Sedan kom problemet med namn, vad skulle vi heta? Men med tanke på att vi skrev det till Elfsborg, att vi tog ramsan som klacken sjöng och att de är Guliganer så blev det GULIGANBANDET, så vi är ett så kallat supporterband.

2. Hur många är ni och vem gör vad?
- Vi är 4 st:
Roger Frej Gitarr & sång ( Text & Musik )
Jonas Lindström Keyboard & Sång ( Text & Musik )
Markus Assarsjö Trummor
Hannu Turusenaho Bas

3. Vilken låt är ni mest nöjd med?
- Den låt som vi känner oss nöjda med och som vi har märkt har fått störst genomslag är " Vi älskar Elfsborg ", men alla våra låtar har visat sig vara gillade.

4. Någon ny skiva på gång?
- Vi hade releeseparty 5 /11 -01 på vår CD " Vi älskar Elfsborg ". Det trycktes upp 200 st. och alla är slut. Därför har vi nu till våren -03 planerat att spela in en CD med 2 gamla låtar + 3 nya + att vi skall ta hjälp av Guliganerna själva till att köra på en av låtarna vilket kommer att göra denna skiva speciell plus att det skall bli en radioversion. Folk har nämligen frågat efter skivan så vi ser det nog inte som orealistiskt att det kommer en ny CD i början på säsongen

5. Hur kommer det sig att ni i guliganbandet började heja på Elfsborg?
- För att göra en lång historia kort så har jag alltid hållt på Elfsborg. Min far tog med mig på en match redan som några månader gammal. Sedan har det bara flutit på. För Jonas del är det väl bara en kul grej det här med bandet, det gäller nog samma med Markus. Men vi har en liten infiltratör i bandet *basisten hejar på Norrby* men det skall vi snart få ur honom. Nä, i största mening så är det nog bara för att vi tycker det är kul att lira för supportrarna och på deras uppladdningar på Mc Ewans. De är bäst.

6. Hur ser framtiden ut?
- Framtiden är svår att sia, men vi fortsätter väl så länge hjärtat slår för Elfsborg och så länge pennan orkar glöda. Men vi har satt målet att spela på 100-års jubileet 2004. Där efter vet vi inget.

Vi på bornyellow.com önskar Guliganbandet lycka till i framtiden!


Sammanställd av Erik Blomkvist 2003-02-23