HEM
 
HISTORIA & STATISTIK
    ALLMÄN FAKTA
    SÄSONGSFAKTA
    GULDÅREN
    HISTORIEN OM ELFSBORG
    SPELARE GENOM TIDERNA
    TRÄNARE GENOM TIDERNA
    PUBLIKSTATISTIK
    MOTSTÅNDARE
    LAGSTATISTIK
    SPELARE - MÅL
    SPELARE - ÖVRIGT
    ALLSVENSKAN - ÖVRIGT
    MATCHRAPPORTER
 
OMRÖSTNINGAR
 
QUIZ
 
KRÖNIKOR & INTERVJUER
      Krönikor
    Intervjuer
 
BORÅS ARENA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidan uppdaterad:

 

 

 

Supporterintervjun - Ove Rydh

Här får du som besökare chansen att varje vecka lära känna en guligan från något av landets alla hörn. Denna gång har turen kommit till Ove Rydh från Åmål som gärna står i klacken på ståplats, men blir blödig när sambon är med och befinner sig då på sittplats.

Namn:
Ove Rydh
Ålder:
39
Bor:
Åmål
Aktiv supporter sedan:
1973-74 kanske
Typ av engagemang för klubben:
Medlem i Guliganerna. Ser matcher både på ståplats och på sittplats. Gärna med öl i det ena fallet och med korv och kaffe i det andra.Hur kommer det sig att du blev Elfsborgare?

Jag har alltid varit fotbollsintresserad och när jag var riktigt liten bodde jag något år i Borås. Mamma och pappa skiljde sig och jag och min bror och mor flyttade tillbaka till Åmål. Men det egentliga skälet var att jag ansåg att man som boende i Älvsborgs län var skyldig att hålla på Elfsborg. Sen föll jag tidigt för dräkterna.

Hur är du som person på läktaren?

I klacken sjunger jag gärna med i ramsorna, även om jag inte är den mest inbitne till att skrika. Jag hejar med måtta. Vill också gärna få en bra bild av hur matchen ser ut, även om man inte alltid ser så bra från ståplats. Därför återfinns jag ofta i utkanten klacken. På sittplats är jag förhållandevis lugn, men ändå nervös. När Elfsborg gör mål vet jag knappt vad jag gör. Men jag retar mig också på gnällspikar som bara klagar på våra favoriter. Visst, jag kan också klaga ibland men jag begriper inte hur man kan gå på match efter match, år efter år, betala inträde bara för att hela tiden klaga på hur dåligt allt är.

Beskriv hur en bra supporter skall vara.

Den skall vara som jag.

Är du en person som lätt gnäller och kräver tränarens avgång då det går dåligt för laget?

Nej, jag är nog snarare för mycket åt andra hållet. Kanske för blödig och kräver (nästan) aldrig tränarens avgång. Men KGB var förstås ett stort undantag. Vad sysslade egentligen Elfsborg med där??

Om du var tränare för Elfsborg, hur skulle du då spela med dagens trupp och vilka spelare/spelartyper skulle du eventuellt önska ytterligare?

Jag är ungefär likadan där. Jag tycker alltid att vi klarar oss bra med den trupp vi har. Jag vill se mer kantspel, tycker vi har varit lite svaga där de senaste säsongerna. Sen har jag inget emot en och annan lång boll med skarv på Hasse. Egentligen skiter jag i hur spelet ser ut, bara Elfsborg vinner.

VG (Virtuella Guliganen) är en stor samlingsplats för oss Elfsborgare på Internet. Hänger du med i allt som skrivs?

Ja. Åtminstone nästan allt.

Ungefär hur många matcher ser du live per år?

Förra året (2004) har det blivit skamligt få. Fyra-fem brukar det väl ligga på men förra året blev det bara tre, tror jag.

Elfsborgsmål du aldrig glömmer.

Anders Svenssons mål i avskedsmatchen, förstås.

Spelare eller tränare i Elfsborg genom åren som gjort störst intryck på dig?

Thomas Ahlström

Lyckligaste ögonblicket som Elfsborgare?

Svårt. 0-0-matchen mot Kalmar 1996 då jag var på plats var kanske viktigast men det var ingen sån euforsik glädje som framför tv:n när vi vann Svenska cupen efter straffdramat mot AIK.

Match du helst av allt vill glömma.

Förra årets match mot Blåvitt på Gamla Ullevi. Jag hade laddat, tog tåget ner från Åmål, vädret var strålande till att börja med. Men sen blev det ju skit av alltihop.


Vi frågar / Du svarar:

Ryavallen: Ett minne blott
Borås Arena: Längtar tills jag kommer dit
Guliganerna: Trevliga kompisar
Sittplats: När min sambo är med
Bengaler: Kul på håll
Bortaresor:
Har aldrig varit med i supporterbussen
Allsvenskan: Vinst snart
BornYellow: Imponerande samling intervjuobekt. Hade varit kul med foton
på alla


Sammanställd av Kenneth Nygren och Erik Blomkvist 2005-01-27