HEM
 
HISTORIA & STATISTIK
    ALLMÄN FAKTA
    SÄSONGSFAKTA
    GULDÅREN
    HISTORIEN OM ELFSBORG
    SPELARE GENOM TIDERNA
    TRÄNARE GENOM TIDERNA
    PUBLIKSTATISTIK
    MOTSTÅNDARE
    LAGSTATISTIK
    SPELARE - MÅL
    SPELARE - ÖVRIGT
    ALLSVENSKAN - ÖVRIGT
    MATCHRAPPORTER
 
OMRÖSTNINGAR
 
QUIZ
 
KRÖNIKOR & INTERVJUER
      Krönikor
    Intervjuer
 
BORÅS ARENA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidan uppdaterad:

 

 

 

Supporterintervjun - Kari Sedergren

Här får du som besökare chansen att varje vecka lära känna en guligan från något av landets alla hörn. Denna vecka har turen kommit till Kari Sedergren, tågmästaren från Borås

Namn:
Kari Sedergren
Ålder:
46 år
Bor:
Borås
Aktiv supporter sedan:
Sedan slutet av 70-talet har jag följt Elfsborg, men jag har svårt att säga när och om jag kan beskrivas som aktiv supporter egentligen...
Typ av engagemang för klubben:
Arbetar ideellt för Elfsborg med deras hemsida, detsamma när det gäller Guliganernas hemsida på Svenska Fans. Jag har också varit med och arbetat på de chartertåg Elfsborg anordnat under de senaste sju åren i egenskap av mitt civila yrke som Tågmästare på SJ.Hur kommer det sig att du blev Elfsborgare?

Under sjuttiotalets slut hände det då och då att man gick på en match. 1980 for jag iväg till Cypern på det första av mina tre FN-bataljoner jag gjorde på 80-talet. En kompis till mig skulle gifta sig, och jag kom hem till Borås för en veckas permission. Då passade jag på att prenumerera på BT som skickades per post till Cypern med några dagars fördröjning. Det blev snabbt en av dagens höjdpunkter att noggrant läsa om Elfsborgs öden och äventyr. När jag kom hem sedan 1981 blev det att jag följde Elfsborg på plats. Bortaresor var det sparsamt med ska det erkännas, i varje fall i början. Senare år har det blivit mer av det även om mitt arbete med de oregelbundna tiderna jag har med bl.a. arbete varannan helg gör att det kan vara svårt att få möjlighet att se alla matcher.

Hur är du som person på läktaren?

Jag får tyvärr lägga band på mig eftersom jag ofta sitter på en pressläktare när jag ska göra en artikel för hemsidan. Det är oerhört svårt och jag har kommit på mig själv med att vara den enda som halvt står upp och vrålar obehärskat av glädje vid ett Elfsborgs mål! Nu kan det väl ursäktas med att jag i allra högsta grad är partisk eftersom jag skriver för Elfsborg, men det har väl hänt att omgivningen har tittat underligt på mig. Men det får jag väl stå ut med som "katt bland hermelinerna"...

Beskriv hur en bra supporter ska vara.

Jag tycker att det som Guliganerna står för är bra, ett engagemang för det egna laget och stötta det utan att bry sig om motståndarna. Varför lägga ner en massa negativ energi på motståndarna och deras klack? Utan ett annat lag till på plan skulle det inte bli någon match eller hur? Jag har pratat lite med killarna i laget om det här och de säger samfällt att det de hör och som tänder dem är när publiken stöttar dem, däremot bryr de sig inte om varken när de egna eller de andra supportrarna skriker negativa saker.

Är du en person som lätt gnäller och kräver tränarens avgång då det går dåligt för laget?

Nej, jag är nog tvärtom en sådan person som andra kan uppfatta som en som försvarar tränare, spelare och förening. Det är ytterst sällsynt att jag skulle kritisera någon vid namn. Oftast vet dessa om själva ifall de har gjort en sämre insats än vanligt och jag tror inte att det hjälper dem att förbättra sig om jag skulle skriva ner dem eller skälla på dem. Däremot tror jag på att tala om när man har gjort något positivt.

VG är samlingsplatsen för oss Elfsborgare. Hänger du med i allt som skrivs?

Jag har VG som startsida sedan flera år och har märkt att jag får en obehaglig abstinens de gånger mitt Internet ligger nere så svaret får bli JA med stora bokstäver.

Ungefär hur många matcher ser du live per år?

Det varierar beroende på vilken tur jag har med mina arbetstider och hur de passar in. Har jag tur blir det väl en femton matcher per säsong. Om jag missar en A-lagsmatch så försöker jag se B-laget om det passar in bättre. Sedan är jag ofta nere och tittar på träningar. Inser att det är nog lite halvsjukt att man har ett sådant intresse men jag kan skylla på att det gäller att vara uppdaterad för hemsidans räkning�

Elfsborgsmål du aldrig glömmer.

Anders Svenssons mål i sista matchen för Elfsborg mot IFK Göteborg. Samtliga straffmål när vi vann Svenska Cupen mot AIK i Jönköping.

Lyckligaste ögonblicket som Elfsborgare?

Det är två som överskuggar allt. Sista matchen 1996 mot Kalmar FF då det var klart att den långa ökenvandringen i ettan var över och vi var klara för oasen Allsvenskan. Det andra är finalen i Jönköping mot AIK i Svenska Cupen.


Match jag helst av allt vill glömma.

De har jag redan glömt om inte någon påminner mig om dem ...


Vi frågar / Du svarar:

Ryavallen: Hemmaplan!
Guliganerna: Positiv supporterkultur
Sittplats: Bekvämt ju äldre man blir�
Bengaler: Riskfyllt och farligt idag.
Bortaresor: Kan bli fruktansvärt långa hem efter en förlust..
Allsvenskan: Beroendeframkallande�


Sammanställd av Erik Blomkvist 2004-06-01