Hans Berggren A
11.
Daniel Nannskog A

1:a Halvlek

En helt misshandlad fotbollsplan på Ryavallen bäddade för långbollar och mycket chansspel. Dock försökte lagen hålla bollen på marken så mycket som möjligt till en början och Elfsborg hade klart det mesta spelet. Domaren satte ett tidigt tecken på intollerans då han varnade Fredrik Stenman och Per-Ola Ljung efter ett litet gruff som spelarna själva redde ut på ett hyfsat sätt. Stenman och Ljung flinade båda åt domslutet. En minut och fem sekunder senare visade domaren, konsekvent, det gula kortet för Andreas Klarström. Efter detta slutade han att vara konsekvent.

Första tjugo minuterna var det mycket slarv på mittfältet från båda lagen vilka tycktes vilja känna på varandra utan att komma varandra för nära för att riskera fler kort. I den 22:a matchminuten cyckelsparkade Daniel Nannskog vackert bollen en meter utanför Elfsborgs kasse. De båda Andreas, Drugge och Klarström, agerade respektlöst redan från starten och efter tjugofem spelade minuter fick Drugge ett volleyläge serverat i lite bättre vinkel än målsituationen mot IFK. Drugge valde dock att spela snett bakåt till Berggren och inget giftigt producerades. Efter detta hade Elfsborg ett massivt tryck och bollinehav. Dock var det ingen som riktigt vågade komma till avslut. Danijel Milovanovic är bara en hårsmån från att i trettioandra matchminuten sätta dit ett ledningsmål efter ett lurigt, lågt inlägg från nära håll.

Sista kvarten var det bara Elfsborg. Klarström nickar och Berggren skjuter retur. Lasse Nilsson nickar utanför. Berggren bränner ett hyfsat läge ifrån vänstra delen av straffområdet efter en lysande passning av Lasse Nilsson. Halvleken var Elfsborgs vilket tydligt visas i siffrorna. 10 - 1 i målchanser, 8 - 3 i hörnor och 62 % spelinnehav enligt canal+.

2:a Halvlek

Redan i den tredje minuten av andra halvlek visas Johan Wiland ut. Wiland drar omkull en angripande Lanskronaanfallare i straffområdet i ett desperat försök att nå bollen. Mycket tungt och reprisen visar två saker. Wiland ville nå bollen men missade. Det var en solklar straff och således också utvisning. Grönhagen måste byta en utespelare för att få in reservmålvakt Anders Jonsson. Av ännu okänd anledning tar Grönhagen ut Lasse Nilsson som ännu varit bäst på plan. Anders Jonsson får göra sin Allsvenska debut och ställs mot straffskytten Henrik Nilsson i Landskrona. Landskronabacken begår inget misstag och sätter säkert straffen i vänstra hörnet. Tungt för ett dittills dominerande Elfsborg.

Bara fem minuter efter straffsituationen gör Jonsson en tavla och springer ut på en boll där han inte har att göra. Landskronas Matthias Eklund rullar enkelt in bollen i mål. Lundén får förtroendet i den 59:e minuten då Ung plockas ut. Detta medför ett lite mer konstuktivt spel och lite mer självförtoende i offensiven. I den 68:e minuten Får Klarström en dubbelchans. Först skott och målvaktsretur som han själv tar hand om. Målvakten räddar ut till en resultatlös hörna. Magnus Torvaldsson åker på ännu en av domarens helt vansinniga varningar efter 70 minuters spel. I ett ytterligare försök att göra någonting åt saken byter Grönhagen in Jurica Siljanoski i den 75:e minuten. Berggren får lämna planen utan att ha presterat särskillt mycket konstruktiva saker.

Landskrona tar över matchen och har ett par farliga lägen att förbättra sin målkvot efter osäkert agerande av Elfsborgs försvar och Anders Jonsson.I den 89:e minuten gör Nannskog 3-0. Jonsson agerar ytterst obegripligt men får nog skylla på nerver och ett försvar som inte tar vidare ansvar för defensiven. I den sista tilläggsminuten skjuter Nannskog över i ett öppetmålläge. Lasse Nilsson, Drugge och Klarström får godkänt men hela laget tycktes sakna den glöd som präglat de tidigare matcherna. Tung match nu mot Örebro på torsdag utan Wiland.