Pablo Piñones-Arce A
18.
Fredrik Berglund A

1:a Halvlek

Premiär på ett svinkallt Söderstadion, och inte blev det bättre av att Johan Wiland fick vittja kassen efter endast 9 minuter. Målet var frukten av ett av Hammarbys många snabba anfall i första halvlek. Elfsborgsbackarna missade en offsideställning och norrmanen Karl Oskar Fjørtoft kom relativt ren på högerkanten. Han avancerade in i straffområdet. Många väntade sig nog ett skott men istället passade han genialt till Christer Fursth som enkelt krutade in 1-0 bakom en chanslös Wiland som var totalt bortfintad. Ettmålsunderläge var dock i underkant efter första halvleken. Både Peter Markstedt och Pablo Piñones-Arce hade jättelägen att utöka, men Wiland rädda med tur och skicklighet.

För Elfsborgs del såg det mörkare ut. Ett skott på mål mäktade man med på 45 minuter. Detta skott var dock inte det farligaste, då Jari Ilola hade ett fräsande skott precis utanför Ante Covic högerstolpe.

2:a Halvlek

Inför andra halvlek stuvar Grönhagen om rejält i backlinjen. Joakim Alexandersson och Johan Sjöberg får lämna planen till förmån för Martin Andersson och Fredrik Stenman. Den sistnämnde fick dock ingen rolig start. För i den 50:e minuten faller Pablo Piñones-Arce som en döende svan och Miro Ukalovic pekar på straffpunkten. Skämt åsido men straffen var väldigt billig. Detta var förövrigt tredje raka matchen på Söderstadion som Elfsborg får en straff emot sig. Straffen satte sedan Peter Markstedt stenhårt mitt i målet.

Elfsborg skapar lite mer i andra halvlek då man oftare försöker spela bollen med ett tillslag på marken istället för långbollar som hammarbybackarna allt som oftast var först på. Den klart bästa chansen till reducering får Lasse Nilsson som först avlossar ett snabbt skott som Ante Covic fantomräddar. Senare i matchen var det dessutom ytterst nära då Lasse chippar bollen över Covic som dock får hjälp av backarna att rensa på mållinjen.

Det blev dock inget Elfsborgs mål idag utan istället gör Kennedy Bakircioglü 3-0 efter att han friställts sedan Pablo Piñones-Arce prickat Wilands högerstolpe.

Sammanfattningsvis, en klar Hammarby seger. Elfsborg gjorde nog ingen glad idag. Hasse Berggren saknas definitivt på topp om man vill fortsätta med långbollar. Spelarbetygen kan inte bli annat än låga efter en bödrövlig start. Johan Wiland och Lasse Nilsson var dock minst dåliga i Elfsborg idag. Bättre tag mot ÖIS på söndag. Räkna med två revanschsugna lag.

Halsduksligan

Johan Wiland
Höll siffrorna nere med flertalet kvalificerade räddningar, var chanslös på målen.
Lars Nilsson
Hade Elfsborgs hetaste chanser i och med ett farligt skott som Covic räddade samt en lyftning som Schlebrügge sopade undan på mållinjen.
Fredrik Stenman
Var ende försvarsspelaren som visade lite offensiva takter. Att "Stefan Kretschmar- wannabeen" Arce återigen visade sin brist på fair-play var inte Stenmans fel.

Johan Sjöberg
Allsvenskans mest svårforcerade försvarsspelare såg helt plötsligt ut som en statist. Svajade precis som övriga försvaret.
Jonas Lundén
Gjorde några räder på sin högerkant men fastnade allt som oftast utanför straffområdet. Historien från ifjol upprepar sig.
Magnus Samuelsson
Slet hårt på det centrala mittfältet men vad hade Elfsborg för glädje av det. Brist på fantasi och kreativitet är en dålig egenskap.
Andreas Klarström
Räknade till minst fem hyggliga skottlägen utan att skott avlossades från Klarströms fot. Man får skjuta i fotboll, Andreas!
Fredrik Berglund
Comebacken i gulsvart blev kanske inte riktigt vad "Bella" hade planerat. Fick hopplösa bollar att springa på och de få han fick förvaltade han dåligt.
Martin Andersson
Bättre än "Alex" i första halvlek men inte heller det hjälpte.

Joakim Alexandersson
Hade som uppgift att ta hand om Hammarbys nickstarke Peter Markstedt. Man kan sammanfatta det som att Markstedt vann den kampen. Såg seg och långsam ut.
Daniel Ung
Förvånad att han startade matchen då både Andersson och Strömberg fanns tillgängliga. Gjorde inte ett enda rätt.
Kristoffer Arvhage
Slog bort ett oräkneligt antal meningslösa bollar utan någon som helst press. I ett sjunkande skepp sjönk kaptenen allra djupast.
Jari Ilola
Har höga förväntningar på sig och inte blev det bättre av det här. Var totalt osynlig långa stunder under matchen.

Johan Karlsson hade för kort speltid för att betygsättas (tur för honom det!)