Hans Berggren A
16.
Mikael Andersson A

1:a Halvlek

Det var en solig men kall eftermiddag i Borås då Elfsborg skulle ta emot Hammarby på Ryavallen. Matchen saknade betydelse för Elfsborg medans det för Hammarby gällde en fajt om den åtrovärda andraplatsen som ger spel i UEFA-Cupen.

Planen var stenhård vilket hämmade kortpassningsspel, dessutom studsade bollen åt alla möjliga håll viket ställde till det vid en hel del tillfällen. Bajen såg mest taggat ut i början medans Elfsborgarna såg ut att redan ha börjat tänka på cupfinalen mot Assyriska.

Efter dryga kvarten fick den stora skara "bajare" jubla för första gången. Mikael Andersson snurrade på vänsterkanten och fick till ett bra inlägg som Kennedy mötte perfekt med pannen. Nätrassel bakom en chanslös Johan WilandJohan Sjöberg kom lite på efterkälken.

Nästa "heta" chans i matchen får Elfsborg. Efter ett inlägg från Martin Andersson och en felstuds i marken letar bollen sig fram till Lasse Nilsson. Ante Covic gör dock en fin utrusning och hinner först fram med stortån.

Minuten senare inträffar en otäck smäll då Mikkel Jensen och Mikael Andersson nickar ihop. Andersson blödde rejält från näsan men med två stora bomullstussar blir han spelklar igen efter ca 5 minuter.

I slutet av halvleken försöker Pablo Pinones-Arce sin vana trogen att filma till sig en straff mot Elfsborg men Leif Sundell genomskådar det hela. Istället startar Elfsborg en kontring och Lasse Nilsson får dagens andra klara målchans för hemmalaget men på något underligt sätt lyckas han placera bollen utanför Ante Covic stolpe.

2:a Halvlek

I början av andra halvlek är matchen på väg att punkteras efter en hörna av Christer Fursth. Kalabalik på mållinjen där Klarström räddar ett gulsvart baklänges mål. Tvåan för Bajen lät dock inte vänta på sig.

I matchens 55:e minut blir Pablo Pinones-Arce fälld utanför straffområdet. Elfsborgarna blir vansinniga på linjedomaren som borde vinkat av Pablo som såg ut att vara offside. Joakim Alexandersson visar sitt missnöje och får ett gult kort.

Frisparken tar Kennedy hand om och visar stor skicklighet och skruvar bollen runt muren. Dock borde Wiland tagit detta skott. Målet var snarlikt det Örgryte gjorde mot oss veckan innan.

2-0 målet tar definitivt död på matchen och Hammarby kontrollerar sedan matchen. Elfsborg såg allmänt tama och ointresserade ut och skapar inte en enda målchans värd namnet i andra halvlek.

För Hammarbys del betydde segern att man knep andraplatsen eftersom Malmö förlorade mot Örebro. Summerar vi Elfsborg Allsvenska säsong så slutar den med en tionde plats. Säsongen kan dock räddas av ett cupguld på lördag då vi möter Assyriska i finalen på Råsunda. Då lär vi få se ett mer taggat Elfsborg än idag.