L-G Carlstrand A
-.
Kristian Bergström A

1:a Halvlek

S� var d� premi�ren p� Idrottsparken avklarad. Ett taktiskt k�mpande Elfsborg slog Norrk�ping med 3-0 efter bl a tv� m�l av Anders Svensson. Elfsborg startade matchen tr�gt och blev tillbakapressade av Norrk�ping f�rsta kvarten. Klara m�lchanser var det dock inte gott om. Oftast stupade de p� sista passen eller s� var Elfsborgs backmur iv�gen. S� i ett str�anfall i 22:a minuten presenterade han sig s� Anders Svensson. Med ett rykande skott r�tt upp i krysset blev v�l Anders kandidat till �rets m�l redan i f�rsta matchen. Knappt hade man lugnat sig efter ledningsm�let innan det var dags f�r" cirkus" Svensson igen.

Martin Str�mberg k�mpade �t sig bollen nere p� h�gerkanten och kunde retligt enkelt runda ytterbacken. N�r sedan Str�mberg slog en pass diagonalt bak�t s� var Anders d�r igen. Ett distinkt skott intill stolpen (otagbart f�r Eddie Gustavsson) gjorde st�llningen till 2-0. Vilt jubel p� l�ktarna bland alla tillresta bor�sare. Men f�r Peking var matchen l�ngt ifr�n avgjord. Deras stora reduceringschans kom i den 27:e minuten d� backlinjen missade en offside f�lla, vilket gjorde att Kristian Bergstr�m kom helt "sopren" med Wiland. Johan visade dock kyla och v�ntade ut Bergstr�m.

2:a Halvlek

Andra halvlek bj�d faktiskt inte heller p� n�got sk�nspel, Elfsborg bevakade sin ledning och l�t Norrk�ping flytta upp spelet. Peking f�rs�kte men f�rg�ves, Elfsborgs backlinjen spelade f�r dagen utm�rkt. Ist�llet var det Elfsborg som kontarde p� Norrk�ping. L-G Carlstrand fick p� en tung tr�ff som tog klockrent i ribban. D�r kunde matchen ha avgjorts definitivt. 3-0 m�let kom dock efter att Elfsborg bytt in Berglund, Andersson och Bengtsson. Micke Andersson han knappt vara p� planen mer �n 1 minut innan han snyggt passade fram Berglund som visade att han t�nker vara med i toppen av skytteligan igen.

Sammanfattningsvis i all gl�djeyra skulle jag vilja ge hela Elfsborg en eloge f�r den fint genomf�rda matchen p� parken. Elfsborg visade verkligen idag alla experter att man kommer vara med och kriga i toppen i �r. Vad g�ller Anders och Bella kan man ju bara s�ga att det st�rkte sina aktier ytterligare,  proffsuppk�parna l�r st� p� k�!

Halsduksligan

Johan Wiland
Ett par svettiga räddningar bl.a. en underbar benparad på ett matchavgörande friläge. Första nollan redan i premiären

Kristoffer Arvhage
Stod rätt placerad i försvaret genom hela matchen. Väldigt följsam i spelet
Johan Sjöberg
Snudd på femma, helt lysande i försvarsspelet men tyvärr för lite uträttat offensivt
Anders Svensson
Helt underbart 1-0 mål som kryddades med ännu ett mål. Inte riktigt vän med bollen på det ojämna underläget. Målen räddar fyran