L-G Carlstrand A
11.
Andreas Hermansson A

1:a Halvlek
Det var med mycket tunga steg som man lämnade Söderstadion ikväll. För visst hade Elfsborg varit värda minst en poäng. Matchen började lite trög, men allt eftersom kom Elfsborg in mer och mer och hade mycket boll. Hammarbys anfall bröts oftast på mitten och Elfsborg slog om blixtsnabbt. Men som "vanligt" har vi svårt att utnyttja vårat övertag. Fram till straffområdet går det bra men sedan låser det sig på något sätt. Det kan ju knappast vara bara otur!

Och inte blev det bättre av att Hammarby tilldömdes straff efter en hands i straffområdet. Kennedy Bakircioglü rullade enkelt in 1-0 bakom Johan Wiland. Knappast rättvist, men det brukar ju inte fotbollen vara. Efter första halvleken var bollinnehavet 60-40 i Elfsborgs favör. Det var främst Andreas Klarström som gång på gång snurrade på sin kant. Hammarby hade ytterligare en farlig chans då Peter Markstedts nick räddades på mållinjen av Johan Karlsson.

2:a Halvlek
Andra halvlek började lite avvaktande innan tempot höjdes. Störste målsumpare i Elfsborg var båda anfallarna Carlstrand och Lundström som hade varsitt bra läge utan att få hål på Bajen. Nej det ville sig inte, Bajen spelade smart på slutet och höll i bollen så länge man kunde och slog bollar på kontringsnabbeHermansson hela tiden. Hammarby tog i och med segern över serieledningen, medan Elfsborg nu allt mer får ställa in sig på streckstrid!