L-G Carlstrand A
11.
Jonas Henriksson A

1:a Halvlek
Det s�g m�rkt ut resultatm�ssigt i en halvlek mot BK H�cken men sedan lossnade det. Elfsborg tog en mycket v�lbeh�vlig 3-1 seger. Spelet i f�rsta halvlek var annars väldigt risigt och inte speciellt händelserikt vilket gör att vi raskt går över till andra halvlek.

2:a Halvlek

I andra kom Elfsborg ut som ett helt annat lag. Man k�mpade och slet, och till slut kom ocks� utdelningen. Fredrik Berglund placerade s�kert ett h�gerinl�gg intill v�nsterstolpen, och man s�g verkligen att det var det h�r �gonblicket han v�ntat p� l�nge nu.

Elfsborgs andra m�l som gjordes av Johan Sj�berg kommer att g� till historien som �rets inl�gg. F�r det var v�l det de va. Johan rycker loss p� v�nsterkanten och sl�r in bollen mot m�l. Inl�gget blir ist�llet till en perfekt lobb �ver H�cken-m�lvakten som blir helt st�lld. Men n�r ledningen k�nns som s�krast kommer ett H�cken anfall emellan, d�r inhoppande Marcus Jarlegren chansar och sl�r p� ett skott. Bollen studsar tyv�rr oturligt f�r Elfsborgs m�lvakt, Johan Wiland som f�r se bollen g� in.

Detta gjorde om inte matchen mer sp�nnande men i den 82:a minuten slog Kristoffer Arvhage till. Han nickade enkelt in 3-1 och matchen var k�rd f�r H�cken. Om man summerar matchen i efterhand s� tycker jag faktiskt 3-1 var lite i underkant. B�de Bella och L-G hade fina chanser till ytterligare m�l. Elfsborgs 3 m�l ig�r var f�rresten deras f�rsta p� hemmaplan i �r. Tyv�rr kom det inte s� mycket folk som fick bevittna detta, men om Elfsborg spelar som de gjorde ig�r kommer �ven publiken hitta r�tt till Vallen.