Lars Nilsson A
19.
Afonso Alves A

1:a Halvlek
Ett Elfsborg med sargat självförtroende efter två minst sagt usla matcher i rad (förluster Sundsvall 0-1 och Norrköping 1-3) var verkligen i stort behov av tre poäng då det endast skiljde två poäng ner till nedflyttningsplats. Att motståndarna hette Örgryte IS och är med och kämpar om guldet gjorde inte det hela lättare. Dock har jag svårt att tro att det inte skulle vara svårt att få tillräckligt med tändvätska till en sådan här match.

Tändvätska var det ja! Frågan var om inte hela Elfsborg hade käkat taggtråd till frukost och sköljt ner med raketbränsle. Knappt hade man hunnit med att betala inträdet innan Elfsborg hade gjort två mål, båda målen på hörna dessutom. Det första kom efter bara någon minut efter det att Hasse Berggren haft en bra chans som Dick Last räddat till hörna. Klarström slog hörnan, Arvhage förlängde med huvudet och vid bortre stolpen kunde Lasse Nilsson peta in 1-0. Strax därefter
följde ytterligare en hörna nu från höger som åter Klarström slog och pang, mitt i gröten dök Johan Sjöberg upp och nickade distinkt in 2-0 efter bara fyra minuters spel. Glädjen var naturligtvis obeskrivlig. 2-0 mot ÖIS efter bara ett par minuter, på två hörnor dessutom.

Ett Elfsborg med plötslig medvind fortsatte pressa under ytterligare några minuter men efter hand började ÖIS jobba sig allt mer in i matchen. I den 10:e minuten hade Jeffrey Aubynn ett skott i ribban och ett mål där hade troligtvis givit en helt annan matchbild. I stället blev det därefter en väldigt jämn och mycket välspelad första halvlek med gott om chanser. Andreas Klarström kvitterade ribbskotten efter c:a en halvtimme men halvleken bjöd inte på några fler mål.

2:a Halvlek

Andra halvlek började som den första slutade. ÖIS blev ju mer tiden led tvungna att satsa allt mer framåt för att till en början få till en reducering. Första steget till detta var att byta in Christian Hemberg i anfallet. Chanser saknades inte. Frågan var inte om det skulle bli fler mål utan när och av vem? 2-1 hade gjort matchen jämn medan 3-0 hade punkterat den för gott.

Mål skulle det också komma att bli men det dröjde ända tills den 86:e matchminuten innan det kom och det var Örgryte som gjorde det. Efter ett inlägg som gick förbi hela Elfsborgsförsvaret dök Paulhinho upp vid bortre stolpen och nickade in 2-1. Närmare än så kom dock inte ÖIS och tre mycket viktiga poäng
för att säkra nytt allsvenskt kontrakt var hemma. Hoppas nu bara att det fina spelet håller i sig säsongen ut och inte enbart i enstaka matcher.

Halsduksligan

Johan Sjöberg
Det är inte ofta man ser en sådan offensiv Johan Sjöberg. Var mycket aktiv på sin vänsterkant. Minns speciellt soloräden i slutet av matchen som så när resulterade i ett friläge. För att inte tala om målet, hans andra i allsvenska sammanhang.

Joakim Alexandersson
Lugn, Stabil och säker, ord som inger förtroende. Mycket mer behöver inte sägas om Alex insats.
Kristoffer Arvhage
Gjorde så vitt jag kunde se inget misstag under matchens gång, Snygg nicktouch till 1-0.
Johan Karlsson
Bättre offensivt än vanligt och klart bättre än ÖIS motsvarigehter på det centrala mittfältet.
Magnus Samuelsson
Står alltid rätt palcerad och vinner andrabollar. Finns ofta spelbar bakåt i bra position för att avlossa skott. Gjorde för övrigt en mycket god insats.
Andreas Klarström
Hans hörnor var bättre än någonsin vilket gav utdelning två gånger om. Hade dessutom ett ribbskott som definitivt hade punkterat matchen om det hade gått in.
Lars Nilsson
Sprang och sprang och sprang och gjorde det bra. Lasse är het igen och det är mycket viktigt för fortsättningen. Ett mål idag.
Hans Berggren
Kämpade som ett djur mot bryska ÖIS-försvarare. Hade varken domslut eller lagkompisarnas passningar med sig men gjorde ändå en toppmatch, starkt.

Johan Wiland
Stabil och säker men hade i ärlighetens namn inte en alltför jobbig dag. Försvaret skötte sig ypperligt.
Martin Strömberg
Hade svårt mot Jeffrey Aubynn men kämpade bra och bidrog till Elfsborgs starka försvarsspel. Hade ett bra läge att punktera matchen i slutet men skottet var för dåligt.