Andreas Drugge A
18.
Paul Oyuga A

Matchrapport

Det var med spänd förväntan man såg fram emot Fredrik Berglunds återkomst i Elfsborg. Han tog plats direkt på topp tillsammans med Andreas Drugge.

Första halvlek är dock något som hela Elfsborg ska glömma så fort som möjlig. Dåligt bolltempo, för mycket sidledsspel av backarna, och felpass i massor. Endast ett avslut på mål i första halvlek! Det kom sedan Johan Sjöberg avlossade ett halvtaskigt skott i den 35:e matchminuten.

Andra takter var det då på Örebro. Laget spelade fyndigt och kom oftast till avslut efter snabba spelvändningar på mitten. I den 20:e matchminuten får man också utdelning då Paul Oyuga lite turligt får med sig bollen i kamp mot Johan Sjöberg. Oyuga håller kyligt i bollen och rundar en utrusande Wiland som sträcker ut i full längd. Arvhage slänger sig för att täcka skott men Oyuga håller inne skottet för att sedan retligt enkelt chippa in 1-0.

Elfsborg ska dock vara glada att man endast låg under med 1-0 efter första halvleken. Bla hade Patrik Anttonen ett skott i ribbans överkant sedan han fångat upp bollen som Wiland boxat ut från hörna.

Anders Grönhagen var naturligtvis också besviken på spelet.
- Vi måste ha ett betydligt snabbare bolltempo och ett rakare spel.

Inför andra halvlek genomfördes två förändringar: Lundén fick lämna plats för Samuel Holmén samtidigt som Lasse Nilsson tog Drugges plats på topp jämte "Bella"

De inledande 25 minutrarna av andra halvlek har Elfsborg ett par fina chanser till kvittering. Berglund noteras för två bra lägen efter framspelning av Martin Andersson båda gångerna. Vid första chansen få han dock felträff och bollen träffar inte ens mål. Däremot andra chansen borde resulterat i mål. Tyvärr väntar Berglund för länge med avslutet och Alvbåge i ÖSK målet gör en fin räddning.

Anfallet därpå är det Lasse Nilssons tur att frispelas då Bella snyggt lägger in bollen bakom ÖSK-försvararna. Lasse har dock inte heller kyla nog att överlista Alvbåge som återigen gör en snygg parad.

ÖSK får inte spelet att stämma i andra halvlek då man stressas högre upp av elfsborg. Herish Kuhi är dock nära att utöka till 2-0 efter en nick. Men Wiland sträcker ut och räddar till en resultatlös hörna.

I slutminutrarna får har Elfsborg ytterligare 2 lägen som borde resulterat i ett bättre öde. Lasse Nilsson blir dock bryskt kapad bakifrån av Gustaf Andersson när han är igenom. Kapningen resulterar i rött kort och frispark för Elfsborg, en meter utanför straffområdet. Andreas Klarström tar hand om frisparken men skjuter i den täckande muren. Elfsborg sista chans har Johan Sjöberg som nickar tätt utanför Alvbåges vänsterstolpe.

Sett till matchen var 1-0 relativt rättvist med tanke på ÖSK:s första halvlek. Elfsborg lyfte sig dock i andra och borde ha kvitterat på alla fina lägen man fick.

Beröm till Martin Andersson som var strålande i andra halvlek med många fina offensiva attacker på sin kant. Dessutom ska Wiland ha ett plus efter stabilt spel rakt igenom. Målet han släpper in är inte mycket att göra åt.

Fredrik Berglund visar idag att han kommer att bli nyttig i gulsvart då Elfsborg väl spelar rakt mot mål med snabba avslut. I första halvlek var han tämligen osynlig på topp men i andra tog det sig.

Heder åt de 813 personer som kom till ett kylslaget Eyravallen trots en entré avgift på 50 kr för en träningsmatch som borde varit gratis!