Daniel Nannskog A
18.
Fredrik Berglund A

1:a Halvlek

Elfsborg åkte ner till Landskrona IP för att försöka dryga ut sin förlustfria svit som uppgick i 5 matcher inför dagens match. Landskrona å sin sida var i skrieande behov av en tre poängare.

Matchen startar i ett förhållandevis högt tempo där båda lagen byter chanser. Först är Fredrik Berglund nära på att ge Elfsborg ledningen men han missar Berggrens inlägg med ett par millimeter. Strax därpå är Magnus Torvaldson ytterst nära på att bli antecknad i målprotokollet när Wiland och Berggren sviktar i kommunikationen men bollen smiter tätt utanför.

Innan halvleken är slut har dessutom lagen varsin fullgod chans till. Hasse Berggren skjuter från nära håll men Mats Svensson gör en strålande räddning och hindrar målet från påhälsning.

Med fem minuter kvar har Landskrona den farligaste chansen då Daniel Nannskog nickar i ribban. Men egentligen borde det inte ens blivit en målchans i det läget. Elfsborg hade nämligen bollen men Arvhage drällde med bollen och Landskrona vände snabbt.

0-0 efter första halvlek får anses som rättvist.

2:a Halvlek
I början av andra halvlek uppstår en straffsituation då Johan Wiland och Mattias Eklund tampas i en duell. Keijo Hyvärinen friar och det kan jag förstå då det knappt går att se på reprisen om det var straff eller inte.

Elfsborg sjunker ner allt mer i banan och Landskrona tar över. Men mitt i all Landskrona press sticker Elfsborg upp. Andreas Klarström sätter igång spelet snabbt vid en frispark och väggar sig fram med Berggren. Inlägget blir något misslyckat men undanrensingen av Landskronabacken tar på Samuel Holmén och går retfullt i mål. Detta var Holméns första Allsvenska mål.

Efter detta ökar Landskrona pressen ytterligare. Man byter dessutom in Johan Andersson vilket ska visa sig vara matchavgörande. Andersson har lekstuga på Elfsborgs vänsterkant.

Elfsborgs backlinje och Johan Wiland står pall för trycket till en början. Men i den 79:e minuten hittar Johan Andersson Mattias Eklund som nickskarvar bollen i mål mycket snyggt. Johan Wiland chanslös på målet.

Inte nog med detta. I matchens slutskede då alla går och väntar på slutsignalen kommer så segermålet för Landskrona. Återigen är Johan Andersson inblandad. Han slår den hörna som Magnus Torvaldson nickar i mål då det endast återstår sekunder av övertiden. Snöpligt men 2-1 till Landskrona var på intet sätt orättvist.