Gustaf Andersson A
13.
Hans Berggren A

1:a Halvlek

Med Malmö-matchen förra måndagen och med Helsingborgs rent ut sagt usla form i tankarna kändes som att det var dags för en seger vilket skulle skapa rejält andrum ner till de två strecken. Samtidigt fanns en viss rädsla att Elfsborg skulle falla in i gamla synder d.v.s. bra spel överallt utom i de två straffområdena. Tyvärr skulle det sistnämnda också bli en bra beskrivning av händelseförloppet på Olympia.

Helsingborg startade matchen krampaktigt och gjorde inte mycket rätt under matcherns första halvtimme. Tyvärr kunde inte Elfsborg utnyttja detta mer än att visa prov på fint kortpassningsspel och bländande försvarsspel. Mittbackarna Arvhage och Alexandersson visade återigen att man är ett av allsvenskans bästa mittbackspar. Framåt handlade det mesta om Samuel Holmén som hade flera fina skottlägen både i första och i andra halvlek.

Helsingborg spelade upp sig mot slutet av halvleken och hade några bra lägen bl.a. genom Alvaro Santos. En ganska händelsefattig första halvlek slutade ändå som den förtjänade 0-0.

2:a Halvlek

Andra halvlek var till en början nästan en exakt kopia av den första. Helsingborg hade mycket boll men slarvade före mycket samtidigt som Elfsborg stressade högt upp i banan och satsade på snabba spelvändningar.

Till slut fick Elfsborg chansen med stort C genom en frispelning till Hasse Berggren som av något mycket märklig anledning gav fan i att skjuta och chansen rann ut i sanden. För att strö extra mycket salt i det redan sårade gulsvarta hjärtat fick HIF i stället en kontring där Andreas Dahl slog ett perfekt inlägg till en rusande Gustaf Andersson som nickade in bollen distinkt, otagbart för Wiland i målet.

Därefter spelade skåningarna på resultatet och även om Elfsborg försökte och hade några goda chanser till kvittering så kändes det ändå som HIF hade ganska bra koll på matchen. 1-0 var kanske inte riktigt rättvist men man kan inte skylla bort en sådan här förlust utan måste jobba vidare på effektiviteten i det offensiva straffområdet och dessutom träna mer på fasta situationer.

Halsduksligan

Joakim Alexandersson
Gjorde åter en bra match och fick både Alvaro Santos och Gustaf Andersson på fall.
Kristoffer Arvhage
Stark defensiv med flera fina ingripanden. Hade dessutom ett kanonskott i andra halvlek som var väl värt att hamna i nätmaskorna.
Samuel Holmén
Går från klarhet till klarhet. Har visat från match till match att han är en tillgång. Synd bara att han inte får sätta något av alla fina skottlägen han har.

Johan Wiland
Blandade tveksamma ingripanden med högklassiga räddningar. Chanslös på målet.
Martin Andersson
Spelade bra den tid han kunde vara på planen. Fick utgå i första halvlek p.g.a. skada.
Johan Sjöberg
Enormt svårpasserad och tung att möta. Dessvärre är det offensiva spelet för svagt.
Andreas Klarström
Glimtar till då och då med sina ruscher och sitt nätta passningsspel, tyvärr är det lite för sällan. Hade dock ett fint skott i första halvlek.
Magnus Samuelsson
Tyvärr händer det för lite när Sama får bollen. Har dock en enorm arbetskapacitet och ett stort fighterhjärta vilket ger plus.

Johan Karlsson
Kämpade bra som vanligt men är för omständig och för okreativ offensivt.
Jonas Lundén
Har hamnat i en svacka efter den fina formen i våras. Lyckas alltid dra en, två eller tre gubbar men fastnar ständigt på siste man.
Hans Berggren
Ser lite seg ut för tillfället och målsinnet verkar svikat något. Belv tyvärr syndare när han missade sitt jätteläge och HIF gjorde mål i följande anfall.
Daniel Ung
Fick komma in då Martin Andersson blev skadad. Gjorde inte bort sig men var inte heller den som skapar tidningsrubriker i morgon.
Lars Nilsson
Kom in i ett läge i matchen där HIF enbart försvarade sin ledning. Hade svårt att komma till avslut.

Andreas Drugge hade för kort speltid för att betygsättas.

Medelbetyg 2,85
HIF gjorde mål, Elfsborg gjorde det inte. Så enkelt kan man sammanfatta matchen.