Hans Berggren A
27.
Gustav Andersson A

1:a Halvlek

Efter Djurgårdsmatchen var det dags för Elfsborg att visa publiken att raset i andra halvlek var en engångsföreteelse. Detta märktes väl i första då Elfsborgs backlinje backade djup då Helsingborg anföll. Allt för att få stopp på möjligheten till instick bakom backlinjen.

Första halvlek bestod inte av så värst mycket skönspel. Chansfattigt och mäktigt svårt för båda lagen att få till något som kunde liknas vid anfallsspel. Elfsborg enda riktiga chans stod Andreas Klarström för som efter visst trocklande i straffområdet drog iväg ett skott mot Fredrik Larsson som gick strax över ribban. Helsingborg skapade och andra sidan inte heller några vassa chanser så 0-0 i halvtid får anses rättvist,

2:a Halvlek

Inför andra halvlek byter Grönhagen ut Ung och Ilola till förmån för Sjöberg och Lundén. Den sistnämnde gör ett riktigt bra inhopp och kommer flera gånger runt på sin kant och oroar Helsingborgs försvaret med sina inlägg.

I den andra halvleken äger lagen varsin del. Helsingborg verkar piggare i början och det är sånär att Tommi Grönlund lyckas måla för gästerna när han skjuter ett välplacerat skott i krysshöjd som dock Johan Wiland gör en jätteräddning på.

Elfsborg skapar sedan två riktigt bra chanser inom loppet av två minuter. Först så får Jonas Lundén en bra boll av Arvhage och avancerar in i straffområdet men när det skottet avlossas täcker en slängande helsingborgsback i sista sekunden.

Strax därefter samspelar Berglund och Klarström. Klarström hittar sedan Berggren men vinkeln blir för snäv och Berggrens skott tar i burgaveln.

I matchens slutskede är sedan Helsingborg nära att göra ett segermål då Joakim Alexandersson dräller med bollen och ger Gustaf Andersson ett bra läge. Johan Wiland gör dock återigen en fin räddning och Elfsborg kan tacka honom för poängen idag.

Halsduksligan

Johan Wiland
Gör två kanonräddningar idag och spelar stabilt. Tacka Wiland för dagens poäng.

Andreas Klarström
Vågar utmana och skapar utor åt andra. Skulle dock se att han sköt mer!
Jonas Lundén
Slog ett par riktigt bra inlägg och kom runt bra på sin kant. Borde ta en plats i startelvan om han fortsätter såhär.

Fredrik Stenman
Relativt stabilt backspel. Kom dock inte fram på kanten allt för ofta idag.
Johan Sjöberg
Byttes in i halvtid, gör inga direkta misstag men offensivt händer inte mycket heller.
Fredrik Berglund
Borde kunna spela ett rakare spel och gå mot mål oftare. Nu hamnar Bella allt för ofta nere vid hörnflaggan och där gör man inga mål.
Hans Berggren
Har en bit kvar till toppform. En riktigt bra chans idag annars inte mycket framåt.
Kristoffer Arvhage
Hade en fin framspelning till Lundén. Annars varken bra eller dålig.
Johan Karlsson
Springer mycket men idag kan inte Johan vara nöjd med det offensiva spelet.
Magnus Samuelsson
Kom helt bort högerkanten i första lite bättre i andra utan att glänsa.

Joakim Alexandersson
Trögt och segt. Sjabblade i slutskedet när han gav Gustaf Andersson ett friläge.
Jari Ilola
Har inte hittat sin plats i dagens Elfsborg. Osynlig idag och utbytt i halvtid.

Medelbetyg 2,00
Två dåliga halvlekar och anfallsspelet är som bortblåst. Positivt dock att hålla nollan efter storförlusten senast. Tack Johan Wiland!