Fredrik Berglund A
3.
Mikael Thomasson A

1:a Halvlek

Efter en riktigt knackig inledning av Allsvenskan börjar Elfsborg så smått hitta sitt spel igen och även börja vinna lite poäng. I de senaste matcherna mot Halmstad (1-1) och Göteborg (2-1) visade man att man både kan spela och kriga sig till poäng. Därför kändes det i luften att det skulle komma 3p mot hemmasvaga Öster.

Inte ändrades den känslan av Elfsborgs strålande inledning där Bella spelar ut bollen till höger till Hasse Berggren som lossar stora kanonen och sätter 1-0 bakom Björn Stringheim efter bara 44 sekunder. Därefter dominerar man matchen under de inledande minuterna och får strax därefter en farlig hörna som efter lite sjabell resulterar i ett skottläge för Joakim Alexandersson dock utan resultat. Efter 18 minuters spel visar Elfsborg upp ett fint kombinationsanfall då Holmén slår in bollen till Klarström i straffområdet som klackar den vidare till Berggren som i sin tur avlossar ett skott vilket vållar en hel del problem för Stringheim i Österkassen. Så långt allt väl i matchen med gulsvarta ögon sett.

Efter Elfsborg starka offensiv i inledningen börjar Öster så sakteliga arbeta sig in i matchen och får sin första farliga målchans efter 20 minuter på en nick i straffområdet. Öster som hittils inte gjort ett enda mål på hemmaplan i Allsvenskan den här säsongen bryter strax därefter denna trend mycket tack vare missförstånd mellan Klarström och Wiland vid första stolpen på hörna vilket leder till att Christer Thor kan stöta in 1-1.

En vass målchans till uppstår i första halvlek och det är Elfsborg som skapar den trots att det är Öster som har mest att säga till om i detta läge av matchen. Johan Karlsson slår en långboll till Berglund på djupet som avlossar ett skott med vänstern men rakt på målvakten.

2:a Halvlek

I andra halvlek var det egentligen bara ett lag som skapade chanser värda att nämnas. Även om spelet stumtals var jämnt var det ändå Elfsborg som var det bättre laget och hade mer udd i sin offensiv. Efter några halvchanser får Elfsborg en hörna som Sjöberg nickar ner till Alexandersson som i stort sett är fri precis framför mål men skjuter utanför. Hur han lyckas missa målet övergår mitt förstånd. Strax därefter skall Elfsborg ha straff efter att bollen tydligt tagit på handen på en Österförsvarare. Domaren ser dock inte detta.

Elfsborg fortsätter pressa ju mer matchen lider och ett mål hänger i luften. Skotten och nickarna är dock ofta tätt utanför målramen. Målet kommer dock till slut och det är inhopparen Lasse Nilsson som står för det. Tillsammans med Bella kommer han i en kontring där Holmén fyller på och väggspelar med Lasse som får friläge och sätter bollen resolut i bortre hörnet. Fy fan vad rättvist det kändes!

Därefter visar Elfsborg Öster hur man dödar tid. Med finurligt kortpassningsspel och kyliga lösningar manövrerar man ut Öster de sista minuterna. Snyggast är kombinationsspelet i Östers högra planhörna som följs av Fredrik Stenmans klack fram till Klarström i ett halvt friläge. Stringheim gör dock åter en bra räddning.

Halsduksligan

Kristoffer Arvhage
Höll ihop backlinjen bra. Utstrålar trygghet och pondus och är ofta rätt placerad.
Johan Sjöberg
Tung att möta som motståndare. Hade enstaka problem med Östers spelskicklige vänsterytter Johan Svensson men i övrigt mycket bra.
Andreas Klarström
Är bra på att ställa om snabbt och är ofta den som startar kontringar. Dock inga vassa avslut från Klarström idag.
Fredrik Berglund
Har gått från utpräglad målskytt till "slitvarg" i anfallet. Jobbar fram bollar både till sig själv och medspelare och skapar ytor genom sina löpningar.
Lars Nilsson
Härligt att se Lasse som matchvinnare igen. Inga krusiduller vid målet, det var bara pang på. Härligt!

Daniel Ung
Härlig inställning och offensivlusta i dagens match. Tyvärr saknas känslan i inlägg och djupledspassningar.
Joakim Alexandersson
Höll ihop backlinjen bra tillsammans med Arvhage. Tyvärr blir det minus för de missade målchanserna. Borde framförallt satt chansen han fick i mitten av andra halvlek.

Jonas Lundén

Hyfsad idag, springer mycket och gärna men är ibland lite naiv och tror att man kan springa rakt igenom ett försvar varje gång. Får tyvärr bollen lite för långt ifrån sig ibland.
Samuel Holmén
Helt klart en godkänd insats. Fungerade både som slitvarg och playmaker på mittfältet. Hade några goda skottchanser med hade väldigt tama avslut.
Hans Berggren
Öppningen på matchen är givetvis en dröm för en anfallare att få göra mål efter bara 44 sekunder. Har därefter en riktigt bra chans till men försvinner i andra halvlek och blir utbytt.
Magnus Samuelsson
Gjorde comeback efter sin skada och gjorde vad han skulle.

Johan Wiland
Stort misstag i kommunikationen med Klarström vid Östers kvitteringsmål. Hade annars inte så mycket att göra.