Marcello Sampaio A
11.
Hector Svensson A

1:a Halvlek

Med en något B-betonad startelva ställdes Elfsborg mot ett 110-årsfirande GAIS på Valhalla IP i Göteborg. Tränare Haglund ville som synes prova lite nya spelare och lite nya positioner och spelade bl.a med Emil Backlund på vänster mittfält, Martin Strömberg som högerback och Andreas Klarström som anfallare.

Tyvärr var GAIS bättre på det mesta än Elfsborg under första halvlek, inte minst på att göra mål. Efter en ganska jämn inledning tog GAIS:arna över matchen allt mer och fick ett hyfsat frisparksläge efter 22 minuter som man förvaltade väl då Daniel Blomgren satte den direkt i mål till höger om Anders Jonsson i målet.

Elfsborgsspelarna rörde sig ganska bra men hade förtvivlat svårt att skapa någon giftig målchans. Bästa chansen hade Jari Ilola i slutet av första halvlek då han sköt tätt över. Istället gjorde GAIS både 2-0 och 3-0 återigen på fasta situationer. 2-0 kom efter en frispark vid hörnflaggan som Fredrik Lundgren slog rätt i mål och 3-0 också det direkt i mål på frispark av Ivan Ottordahl. Tyvärr får Jonsson i målet ta på sig åtminstonde två av målen då det tycktes att han inte var riktigt alert på något av dem.

En usel första halvlek av Elfsborg till ända, nu kunde allt bli bättre i andra halvlek.

2:a Halvlek

Elfsborg spelade upp sig betydligt från första halvlek i andra men knappast så pass bra att denna matchen skall ses som godkänd. Hoppet tändes dock i inledningen av andra halvlek då Hector Svensson stötte 3-1 då Anders Holmberg i GAIS-målet lämnat retur på Klarströms skott.

Elfsborg försökte trycka på och gick upp på 3-5-2 i mitten av halvleken då man bytte in Arvhage på mittfältet istället för Backlund och flyttade upp Nicklasson från vänsterbacken till vänster yttermittfält.

Även om Elfsborg spelade betydligt bättre i andra halvlek än i första var man aldrig riktigt nära att komma ikapp GAIS då matchen snarare stod och vägde och nästa mål kunde lika gärna inneburit 4-1 som 3-2. Om sanningen skall fram var faktiskt GAIS chanser hetare än vad Elfsborgs var i slutet.

Vad det gäller spelarkritik kan nämnas att få spelare var godkända idag men Ilola på det centrala mittfältet var återigen mycket bra och även Backlund gjord en fullt godkänd insats. Tillsammans med Hector på topp och Arvhages inhopp utgjorde de några få glädjeämnen idag. Jonsson hade ingen lyckad dag alls och spelare som Lundén, Klarström, Holmén och Strömberg måste höja sig ett snäpp för att det skall bli en bra början på säsongen.