Hasse Berggren A
27.
Petter Furuseth Olsen A

Matchrapport

Sista matchen på Ryavallen var ett faktum. Nästa gång Elfsborg lirar Allsvensk hemmamatch sker detta på nybyggda Borås Arena.

Dagens match kommer jag sjäv minnas som "missarnas match". Lagen saknade allt vad försvar hette och satsade våldsamt framåt. Björn Runström och Lasse Nilsson hade en handfull chanser att näta redan i första halvlek.

Lagen bytte målchanser i parti och minut. För hemmalaget handlade det mycket om Lasse och Hasse på topp som på ett förtjänst fullt sätt drog isär hammarbys backlinje. Ante Covic såg dock till ett hålla tätt. Närmast utdelning för hemmalaget var Magnus Samuelsson som med fritt skottläge inne i "boxen" dratta på arslet i skottögonblicket och safta bollen stenhårt i stolpen.

Hammarby var inte sämre dom. Johan Wiland gjorde en rad kvalificerade räddningar. En gång blev han dock överspelad av Björn Runström som kom runt och bara hade att sätta bollen i nät då Johan Sjöberg förtjänstfullt räddade på mållinjen.

Gästerna skulle dock ta ledningen på en liten tavla av Elfsborg. Johan Wiland plockar ner en boll i duell med Runström men krockar med Joakim Alexandersson som får Wiland ur balans. Bollen faller till marken och Björn Runström tofflar in 1-0 med ett skott som knappt har styrfart över mållinjen.

I andra halvlek försöker Elfsborg pressa framåt men lämnar samtidigt stora luckor i försvaret. Regnet vräker ner och planen blir svårbemästrad. Några mer mål görs inte och Hammarby tar tre viktiga poäng i kampen om Royal League platsen.

Sett till matchen borde Elfsborg fått minst en pinne men effetiviteten saknades i avsluten.

Nu återstår det endast en match för di gulsvarta och det är inte vilken match som helst. Elfsborg kan nämligen spela guldet ur händerna på MFF på Lördag.

Jag ser dock redan fram emot nästa säsong. Då ska vi minsann inte bjuda på en lika dålig inledning (ingen seger på dom 8 första matcherna) som denna säsong!